Frankrijk simpeltjes langs Jong Duitsland

Frankrijk had weinig te duchten van Jong Duitsland. Heel bekeken boekten Les Bleuets een ruime 3-0 overwinning op de ploeg van bondscoach Dieter Eilts.

Veel te genieten viel er niet van de twee landen, die dinsdag het EK onder-21 nog waren begonnen met een overwinning. Aan het einde van een lusteloze eerste helft forceerde Frankrijk een voorsprong. Florent Sinama-Pongolle schoot een vrije trap langs de muur binnen in de hoek die voor doelman Michael Rensing bedoeld was.

Duitsland was niet bij machte om iets aan deze tegenvaller te doen. Doelman Steve Mandanda beleefde, uitgezonderd enkele afstandsschoten in de openingsfase, een saaie middag en kreeg haast geen enkele Duitser van dichtbij te zien. Sterker, in de laatste twintig minuten beslisten de Fransen zeer eenvoudig het treffen.

Yoann Gouffran scoorde in de 71ste minuut nadat de bal na een afgeslagen vrije trap voor zijn voeten belandde. En vijf minuten later was het verdediger Rio Antonio Mavuba die zich vanaf het middenveld langs enkele tegenstanders slalomde om vervolgens van dichtbij doelman Rensing koeltjes te kloppen.