Frankrijk herstelt zich van klungelige eigen goal, Duitsland blijft foutloos

Frankrijk heeft woensdag ook de tweede wedstrijd in de groepsfase van het WK voor vrouwen gewonnen. Het gastland was te sterk voor Noorwegen nadat verdediger Wendie Renard een eigen doelpunt maakte waar na afloop nog over zal worden nagepraat.

Frankrijk
Frankrijk
2 - 1
Noorwegen
Noorwegen

Renard was afgelopen vrijdag tijdens de openingswedstrijd in het Parc des Princes juist de heldin die twee keer scoorde tegen Zuid-Korea (4-0). Tegen Noorwegen ging het in de tweede helft echter even helemaal mis bij de verdediger, kort nadat Valérie Gauvin de Fransen op voorsprong had gezet. Isabell Herlovsen gaf de bal vanaf de linkerkant laag voor en Renard wilde de bal naast het doel tikken, maar gaf de bal juist onbedoeld het laatste zetje in het doel. Toen ze de bal raakte, had ze al door dat het mis zou gaan.

Nadat Renard was opgebeurd door haar ploeggenoten ging Frankrijk opnieuw op jacht naar de voorsprong. De verdediger was overigens de vierde speler op een WK voor vrouwen die zowel scoorde als een eigen doelpunt maakte op een eindtoernooi. Het moment leverde de Fransen uiteindelijk geen averij op, want na 72 minuten werd het 2-1. De bal ging na inmenging van de VAR op de stip en Eugénie Le Sommer schoot raak. Daarmee was de zege voor de Fransen binnen.

Nigeria
Nigeria
2 - 0
Zuid-Korea
Zuid-Korea

In dezelfde poule boekte Nigeria tegen Zuid-Korea de eerste zege na de 3-0 nederlaag tegen Noorwegen. De wijze waarop het Afrikaanse land na een klein half uur op voorsprong kwam, was curieus te noemen. Net over de middenlijn werd een dieptepass gegeven op spits Desire Oparanozie, maar verdediger Kim Do-yeon werkte de bal in haar eigen doel.

De bal er aan de andere kant in krijgen, bleek voor Zuid-Korea een lastiger karwei. De ploeg kreeg wel wat mogelijkheden, maar zag het een kwartier voor tijd 2-0 worden via Asisat Oshoala, die na een goede steekpass van Chidinma Okeke koel bleef. Nigeria heeft na twee duels drie punten, net als Noorwegen.

Duitsland
Duitsland
1 - 0
Spanje
Spanje

Duitsland won in Groep B de eerste groepswedstrijd op het WK al met 1-0 van China en zette die zuinige lijn door tegen Spanje. Het duel ging lang gelijk op. Het was Duitsland dat vlak voor rust de score opende. Keeper Sandra Panos redde aanvankelijk nog op een kopbal van Alexandra Popp, maar zag de bal via Sara Dabritz alsnog over de lijn rollen.

De Duitsers, die sterkhouder Dzsenifer Marozsán in de groepsfase moeten missen, hielden in de tweede helft vol en kregen zelfs nog kansen op 2-0. Doordat het al die tijd 1-0 bleef, was het een vermakelijke tweede helft met kansen op en weer. Uiteindelijk sleepte Duitsland er opnieuw een nipte zege uit.