VS schrijft historie met grootste WK-zege ooit

Titelverdediger Verenigde Staten is op imposante wijze begonnen aan het WK vrouwen. De ploeg van bondscoach Jill Ellis boekte tegen Thailand de grootste WK-overwinning ooit.

Verenigde Staten
13 - 0
Thailand
Thailand

Duitsland won twaalf jaar geleden met 11-0 van Argentinië en halverwege het duel tussen Verenigde Staten en Thailand leek het er totaal niet op dat dit record weleens zou kunnen sneuvelen. Door doelpunten van Alex Morgan, Rose Lavelle en Lindsey Horan stond het bij rust slechts 3-0.

In de tweede helft werd Thailand helemaal van het kastje naar de muur gestuurd. Verenigde Staten bleef maar aanvallen en toen er in het eerste kwartier na rust in een tijdsbestek van zes minuten liefst vier keer werd gescoord, was het WK-record van Duitsland ineens weer binnen handbereik.

Onder aanvoering van Alex Morgan, die uiteindelijk vijf keer zou scoren deze wedstrijd, liep Verenigde Staten uit naar 13-0. Daarmee werd door Verenigde Staten geschiedenis geschreven op dit WK. Komende zondag komen beide landen weer in actie. Thailand treft Zweden, terwijl Verenigde Staten tegen Chili speelt.

Chili
Chili
0 - 2
Zweden
Zweden

Zweden begon ook goed aan het WK, want de ploeg van bondscoach Peter Gerhardsson versloeg Chili met 0-2. De vicewereldkampioen van 2003 had overigens een zware dobber aan Chili, dat tot de 83ste minuut stand hield. In de slotfase zorgden Kosovare Asllani en Madelen Janogy echter nog voor de Zweedse doelpunten.