Frank de Boer volgt Koeman op als bondscoach

Reacties

Frank de Boer is de nieuwe bondscoach van het Nederlands elftal. Hij volgt daarmee Ronald Koeman op, die naar Barcelona vertrok. De Boer tekent voor twee jaar bij de KNVB, tot en met het WK in Qatar, dat in het najaar van 2022 wordt gehouden.

Frank de Boer volgt Koeman op als bondscoach
© Pro Shots

Omdat Koeman koos voor zijn Barcelona-droom, nam zijn voormalige assistent Dwight Lodeweges in de laatste interlands de honneurs waar. Oranje zegevierde in het Nations League-duel met Polen (1-0), maar ging onderuit tegen Italië (0-1).

De Boer (50) werkte eerder al als assistent-bondscoach bij Oranje, onder meer op het 'zilveren' WK 2010 in Zuid-Afrika. Sinds december 2010 staat de ex-verdediger op eigen benen, toen hij werd aangesteld bij Ajax.

De 112-voudig Oranje-international loodste de Amsterdammers in 2011, 2012, 2013 en 2014 naar de landstitel. In 2015 finishte Ajax op gepaste afstand van PSV, maar in 2016 hadden de hoofdstedelingen de landstitel voor het grijpen. Door een 1-1 gelijkspel bij De Graafschap gingen de Eindhovenaren echter aan de haal met de schaal.

Atlanta United
De Boer vervolgde daarna zijn loopbaan in Italië, maar zijn avontuur bij Internazionale kwam al na enkele maanden ten einde. Ook zijn periode bij Crystal Palace in de nazomer van 2017 werd geen succes. Bij Atlanta United hield De Boer het langer vol, maar ook bij de Amerikaanse club moest de oud-prof eerder dit jaar vertrekken.

Tijdens het volgende interlandblok stuit Oranje op achtereenvolgens Mexico (7 oktober, oefenduel), Bosnië-Herzegovina (11 oktober, Nations League) en Italië (14 oktober, Nations League).

'Met De Boer doet Oranje in één opzicht misschien een stap terug in de tijd'
Bekijk hier al onze video's
Meer Nederland
Meer over Nederland
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.