Frank de Boer: 'Vereerd dat ik word genoemd als bondscoach'

Reacties

Frank de Boer wordt genoemd als kandidaat om de nieuwe bondscoach van het Nederlands elftal te worden, maar is nog niet benaderd door de KNVB. Hij voelt zich wel vereerd dat hij genoemd wordt.

Frank de Boer: 'Vereerd dat ik word genoemd als bondscoach'
© Pro Shots

De vijftigjarige De Boer, 112-voudig international van Oranje, werd als hoofdtrainer vier keer op rij kampioen met Ajax. Avonturen in het buitenland waren vervolgens minder succesvol en De Boer zit sinds zijn vertrek bij het Amerikaanse Atlanta United zonder werkgever. De voormalig verdediger is dus vrij om in te stappen bij Oranje en de erfenis van Ronald Koeman op zich te nemen.

Vooralsnog heeft De Boer niets gehoord vanuit Zeist. 'Ik ben niet benaderd, maar zeer vereerd dat ik genoemd word', maakte de coach duidelijk bij FOX Sports. 'Als je al die namen voorbij ziet komen, of dat nou Frank Rijkaard of Peter Bosz is, dan ben ik ook blij dat ik in dat rijtje zit. Een droombaan? Nou, ik vind het een hele eer als je bondscoach mag zijn van dit land. Naast minister-president is het misschien wel de belangrijkste baan van Nederland.'

Vorige week was recordinternational Wesley Sneijder te gast in de wekelijkse talkshow van Kees Jansma bij VI. De voormalig middenvelder schoof De Boer in dit gesprek naar voren als mogelijke bondscoach.

Sneijder schuift Frank de Boer naar voren als nieuwe bondscoach
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.