Frank de Boer krijgt de lachers op zijn hand

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Frank de Boer krijgt de lachers op zijn hand

• In het kader van Vaderdag gingen enkele spelers en coaches van Atlanta United de uitdaging Dad Jokes aan. Kortom, wie kon in een directe confrontatie met slechte grappen van vaders zijn lach inhouden? Frank de Boer toonde zich een goede speler.

Junjie Wen beleefde zondag een bizar korte wedstrijd. Na welgeteld 55 seconden moest de basisklant alweer van het veld. De uitermate snelle wissel was allerminst ingegeven door een blessure, maar had alles te maken met de regelgeving. De Chinese bond heeft de clubs verplicht om minimaal één speler jonger dan 23 jaar aan de aftrap te laten komen. Met het opstellen van Wen voldeed Tianjin Tianhai aan die regel. Omdat er verder geen eisen zijn gesteld aan hoe lang de jongeling moet spelen, was het voor de 22-jarige Wen al na 55 seconden tegen Henan Jianye gedaan met de pret.

Gianluigi Buffon neemt het in gesprek met de Corriere dello Sport op voor Antonio Conte, wiens contract bij Internazionale kwaad bloed heeft gezet bij de Juventus-aanhang. De coach wordt weggezet als verrader. 'Zo moet je dat niet zien. Het doet me pijn dat er Juve-fans zijn die eisen dat de ster van Conte in de eregalerij moet worden verwijderd', aldus Buffon over zijn voormalige trainer in Turijn. 'Ik weet wat hij heeft gedaan voor de club, als speler en als trainer. Zijn professionele keuzes, ook al zijn die verrassend, kunnen nimmer een smet zijn op zijn grote verleden. Hij heeft Juventus nooit verraden.'

• Volkslied zingen, dat doe je zo! Peru voorafgaand aan het 0-0 gelijkspel tegen Venezuela op de strijd om de Copa América.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

• Bij het zien van de beelden van de Peruvianen moest FOX-analyticus Hedwiges Maduro terugdenken aan zijn tijd bij Jong Oranje met coach Foppe de Haan. 'We dachten een bespreking te krijgen, maar moesten het Wilhelmus zingen. We gingen echt leren, sommige jongens kenden de tekst niet.'

• Mooi! In het kader van vaderdag denken drie Liverpool-fans, allemaal vader, een interview te mogen geven over het vaderschap. Dat was buiten Liverpool, Virgil van Dijk, Andrew Robertson en Jordan Henderson gedacht. Suprise! De vader die als laatst aan bod komt, stond zijn nier af aan zijn zoon en krijgt een speciaal bedankje. Als klap op de vuurpijl mogen de vaders ook nog langs op het trainingscomplex.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

• Zes jaar speelde Kevin Grosskreutz voor de hoofdmacht van Borussia Dortmund. Inmiddels komt hij uit voor KFC Uerdingen, dat op het derde niveau actief is. Voor de verdediger annex middenvelder kwam er zaterdag een droomloting uit de koker toen hij zag hoe zijn huidige club aan Dortmund werd gekoppeld in de eerste ronde van de strijd om de DFB Pokal. 'Jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa Ik kan het niet geloven!!!', zo stak hij op Instagram zijn blijdschap niet onder stoelen of banken. 'Zo is de crikel rond. Ik speel niet alleen tegen vrienden, maar tegen mijn familie. Ik ga van de eerste tot de laatste seconde volop genieten van deze wedstrijd. Maar we geven geen cadeautjes weg. Ik kijk er naar uit jullie allemaal te zien. Gewoonweg geweldig.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Eloy Room staat aan de vooravond van de strijd om de Gold Cup. In gesprek met de NOS doet hij een anekdote uit de doeken. In de kleedkamer van PSV herinnerde Erick 'Guti' Gutiérrez zich de keeper nog. "'Ik heb toch tegen jou gevoetbald?' zei Guti tegen mij. "Dat zou wel kunnen, ja", zei ik. Maar helemaal zeker wist ik het niet. Later kwam hij terug met een foto van die wedstrijd op de Gold Cup. Hij was toen de aanvoerder van Mexico. Wij hebben jullie toen flink onderschat, zei hij nog.' Op 17 juli 2017 won Mexico dat duel met 2-0 van Curacao. Dit keer is Room ingedeeld in een poule met El Salvador, Honduras en Jamaica als opponenten.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.