Frank de Boer heeft nieuwe trainersklus te pakken

Reacties

Frank de Boer heeft een nieuwe klus als trainer te pakken. De Nederlandse oefenmeester gaat aan de slag bij Al-Jazira, uit de Verenigde Arabische Emiraten. Dat heeft de club maandag officieel bekendgemaakt. Daarmee is De Boer de opvolger van Marcel Keizer.

Frank de Boer heeft nieuwe trainersklus te pakken
© Pro Shots

Sinds de zomer van 2021 zat De Boer zonder club. Hij vertrok na een mislukt EK als bondscoach van het Nederlands elftal en hield de boot daarna even af. Inmiddels is de 51-jarige trainer toe aan een nieuw avontuur. Dat heeft hij gevonden bij de nummer vijf van het afgelopen seizoen van de UAE Pro League.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De Boer neemt het stokje over van landgenoot Keizer, die vanaf oktober 2019 aan het roer stond bij Al-Jazira. Hij laat de club komende zomer achter zich. Na Henk ten Cate, Damiën Hertog, Jurgen Streppel en Keizer, is De Boer de vijfde Nederlandse trainer op rij van de club.

Bij Al-Jazira wordt De Boer herenigd met middenvelder Thulani Serero, met wie hij in het verleden al samenwerkte bij Ajax. De Boer werd viermaal landskampioen met de Amsterdamse topclub. Later was hij nog werkzaam voor Internazionale, Crystal Palace en Atlanta United.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.