Fraaie serie De Boer eindigt tegen tiental

Frank de Boer weet weer wat verliezen is. Atlanta United ging na vijf overwinningen op rij onderuit tegen tien man van New York Red Bulls.

New York Red Bulls
1 - 0
Atlanta United

Met overwinningen op Colorado Rapids (1-0), Sporting Kansas City (0-3), Toronto FC (2-0), Orlando City (1-0) en Vancouver Whitecaps (0-1) zette de formatie van De Boer afgelopen week nog een recordreeks neer. Nog nooit won een team in de Amerikaanse MLS vijf keer achter elkaar zonder een goal te incasseren. De Boer en zijn spelers trokken dus in de winning mood naar New York.

Van dat vertrouwen was echter weinig terug te zien in de Red Bull Arena. Josef Martínez kreeg voor rust de grootste kans, maar hij kreeg het niet voor elkaar om zichzelf op een goal te trakteren op zijn 26ste verjaardag. Verdediger Amro Tarek lag al op de grond, maar kreeg nog net een voetje tegen de bal. Het bleek achteraf de grootste kans van de wedstrijd te zijn voor Atlanta United, want dichter bij een treffer kwam de uitploeg niet meer.

Rode kaart
Zelfs niet nadat Tim Parker na 35 minuten een rode kaart kreeg. De Red Bull-verdediger toucheerde de volgens arbiter Robert Sibiga doorgebroken Martínez heel licht. Martínez schoot nog wel op doel, maar raakte uit balans en Parker kon vroegtijdig gaan douchen. Atlanta United had zodoende een uur lang de tijd om die man-meer-situatie uit te buiten. Niets was minder waar. De Boer zag zijn ploeg geen enkele uitgespeelde kans meer creëren tegen het tiental van New York Red Bulls.

Tot overmaat van ramp scoorde de thuisploeg nog wel. Tom Barlow kopte een uitstekende voorzet van Daniel Royer heel knap tegendraads achter doelman Brad Guzan, die daarmee voor het eerst sinds 520 minuten de bal uit het netje moest vissen. Het leverde Atlanta United een 1-0 nederlaag op en daarmee verzuimen De Boer en consorten naar de derde plek in de Eastern Conference te stijgen. Atlanta United blijft vierde met vier punten minder dan koploper Philadelphia Union.