Fraaie goal Robben effent weg Bayern naar moeizame zege

Bayern München heeft zaterdag zonder te imponeren ook de tweede Bundesliga-wedstrijd na de winterstop in winst omgezet. Mede dankzij een goal van Arjen Robben hield de koploper drie punten over aan de uitwedstrijd tegen Werder Bremen: 1-2.

Ten opzichte van de moeizame 1-2 zege bij SC Freiburg van vorige week voerde trainer Carlo Ancelotti twee mutaties door. Joshua Kimmich verving de geblesseerde Arturo Vidal en Franck Ribéry verwees Douglas Costa naar de bank. Laagvlieger Bremen wilde zich voor eigen publiek verlossen van het Bayern-trauma: bij de laatste twaalf competitieduels tussen beide ploegen ging de zege telkens naar Der Rekordmeister.

Bremen rekende daarbij vooral op Claudio Pizarro, die in de aanloop naar de wedstrijd aankondigde dolgraag zijn oude club te vloeren. De Peruviaan moest echter al na twintig minuten de strijd staken nadat hij zich verstapte. Op het uitvallen van Pizarro na kon de openingsfase als geslaagd worden beschouwd voor Bremen. De thuisclub hield Bayern ver van het doel af en stond weinig kansen toe. Een knappe goal van Robben brak de score open in het Weserstadion. De onlangs 33 jaar geworden Oranje-international liet keeper Felix Wiedwald kansloos met een hard en geplaatst schot vanaf de rand van het zestienmetergebied.

David Alaba trof zeer fraai doel uit een vrije trap.

Diezelfde Wiedwald was ook bij de 0-2 vlak voor rust machteloos. Na een korte aanloop krulde David Alaba een vrije trap in de kruising. Zo kreeg Bayern weinig mogelijkheden, maar was het wel zeer effectief. Bremen liet het hoofd niet hangen en begon ultra-aanvallend aan de tweede helft, in een soort alles-of-nietspoging om de bezoekers te verontrusten. Serge Gnabry en Max Kruse zorgden voor gevaarlijke momenten voor het doel van Bayern met als hoogtepunt de 1-2 van laatstgenoemde. De aanvaller nam acht minuten na rust de bal knap aan en rondde overtuigend af.

Rentree Coman
Even leek Bayern te wankelen, ook omdat Bremen het vroeg druk zetten volhield. De thuisploeg dwong echter weinig mogelijkheden af en moest naarmate het laatste fluitsignaal naderde toestaan dat Bayern het initiatief overnam en de voorsprong over de streep trok. Robben maakte de negentig minuten niet vol: de Groninger werd na 66 minuten afgelost door Kingsley Coman, die na bijna drie maanden zijn rentree maakte na blessureleed.

Bayern behield zo de marge van drie punten op nummer twee RB Leipzig, dat met 2-1 won van 1899 Hoffenheim. De lijstaanvoerder vervolgt het Bundesliga-seizoen volgende week zaterdag met een thuiswedstrijd tegen het wisselvallige Schalke 04.