Fraaie goal Quaresma basis voor ruime zege Portugal

In afwachting van Real Madrid-ster Cristiano Ronaldo heeft Portugal de eerste test op weg naar het EK gewonnen van Noorwegen (3-0). Ricardo Quaresma nam de honneurs met verve waar.

Een dag nadat Ronaldo, en Pepe, in Milaan beslag legden op de Champions League kreeg Portugal in de voorbereiding op het EK te maken met Noorwegen. Quaresma opende in de dertiende minuut met een schoonheid van een doelpunt de score. De aanvaller van Besiktas kapte zich vrij om vervolgens met rechts de Noorse doelman Rune Jarstein kansloos te laten.

Portugal ontsnapte aan een Noorse gelijkmaker. Zo stond de lat in de 57ste minuut de 1-1 van AZ-middenvelder Markus Hendriksen in de weg, waar in de eerste helft doelman Anthony Lopes een Noorse treffer voorkwam. Na ruim een uur maakten Raphäel Guerreiro en Éder in een tijdsbestek van vijf minuten een einde aan de onzekerheid.