Fraaie goal Locadia brengt goede gevoel niet terug bij Schreuders Hoffenheim

Er is werk aan de winkel voor Alfred Schreuder bij 1899 Hoffenheim. Ondanks een doelpunt van invaller Jürgen Locadia werd vrijdagavond ook de thuiswedstrijd tegen FC Augsburg verloren.

1899 Hoffenheim
2 - 4
FC Augsburg
FC Augsburg

Van het goede gevoel dat nog niet zolang geleden heerste in de Rhein-Neckar-Arena is niets meer over. Hoffenheim won begin oktober van Bayern München (1-2) en pakte ook uit de vier competitieduels hierna de volle buit, waardoor de ploeg op de vijfde plek in de Bundesliga terecht kwam. De achterstand op de nummer twee van dat moment, RB Leipzig, bedroeg toen maar één schamel puntje.

De keiharde 1-5 nederlaag tegen FSV Mainz 05 betekende het begin van een terugval. Er werd gelijkgespeeld tegen Fortuna Düsseldorf, verloren van RB Leipzig en vrijdag ging het ook mis tegen FC Augsburg. Locadia begon op de bank en kwam na een uur, bij een 1-3 achterstand, in het veld. Met een fraaie kopgoal bracht hij tien minuten voor tijd de spanning terug in de wedstrijd. Voor Locadia betekende het zijn vierde treffer van het seizoen.

De hoop op een punt of meer duurde maar kort voor Hoffenheim. Iago schoot vijf minuten na de treffer van Locadia de 2-4 binnen en de thuisploeg wist zich niet nog eens op te richten. Hoffenheim blijft achtste staan, maar kan later dit weekend uit het linkerrijtje van de ranglijst vallen. Dinsdag wacht de uitwedstrijd bij Union Berlin: een van de ploegen die de brigade van Schreuder in deze speelronde nog kan passeren. Union Berlin gaat zaterdag op bezoek bij SC Paderborn.