Freiburg heeft zich met groots machtsvertoon geplaatst voor de knock-outfase van de Europa League. De Duitse stuntclub was donderdagavond met Mark Flekken onder de lat veel te sterk voor Nantes.

Nantes
0 - 4
SC Freiburg
SC Freiburg

Freiburg was al met een uitstekende uitgangspositie afgereisd naar Frankrijk. De huidige nummer twee van de Bundesliga had zijn eerste drie groepswedstrijden gewonnen en in die serie slechts één goal geïncasseerd. Telkens was Flekken de goalie. De doelman die in de eerste negen speelrondes van de Bundesliga ook maar acht keer hoefde te vissen, beleefde ook in het Stade de la Beaujoire een uitstekende avond.

Via Lukas Kubler kwam Freiburg in de 26ste minuut op voorsprong en de bezoekers liepen via Michael Gregoritsch twintig minuten voor het einde uit naar 0-2. Door een eigen goal van Nantes-verdediger Jean-Charles Castelletto en een treffer van Woo-Yeong Jeong liep de score in de slotfase op tot 0-4. Flekken kreeg drie schoten op doel te verwerken en hield zijn doel wederom schoon. Met twaalf punten uit vier duels is het team van de Oranje-international al zeker van overwintering in de Europa League.

Villarreal

Bij Villarreal deed een andere kandidaat om naar het WK te gaan opnieuw ritme op in de vierde groepswedstrijd in de Conference League. De na een blessure teruggekeerde Arnaut Danjuma maakte midden september zijn rentree en stond donderdagavond in Wenen voor de derde keer op rij in de basis. Danjuma speelde 56 minuten mee en zijn vervanger Nicolas Jackson maakte in de 87ste minuut het enige doelpunt van de wedstrijd. Door de vierde overwinning op rij in de groepsfase van de Conference League is de Spaanse subtopper nu zeker van overwintering op het derde Europese podium.