Foutloos PSV dendert ook in 'topduel' met Go Ahead soeverein door

Reacties

PSV is ook in de zesde competitiewedstrijd van het seizoen uit de problemen gebleven. De ploeg van trainer Peter Bosz begon stroef, maar kende uiteindelijk weinig problemen met Go Ahead Eagles. Aanvoerder Luuk de Jong werd de man van de avond.

Foutloos PSV dendert ook in 'topduel' met Go Ahead soeverein door
© Pro Shots
PSV
PSV
3 - 0
Go Ahead Eagles
Go Ahead Eagles

Bosz had voor de aftrap genoeg moeten sleutelen aan zijn formatie. Als een volleerd monteur zorgde hij er echter voor dat de motor van de Eindhovenaren nauwelijks haperde. Dat terwijl Jerdy Schouten, Sergiño Dest en Isaac Babadi niet beschikbaar waren. Armel Bella-Kotchap moest op de bank plaatsnemen, wat betekende dat André Ramalho nog altijd de voorkeur krijgt van Bosz.

Na vijf zeges op rij had Bosz zijn manschappen gewaarschuwd voor Go Ahead Eagles. De oefenmeester roemde de Deventenaren en zette zijn elftal op scherp om de eerste blikschade in de Eredivisie te voorkomen. De boodschap leek in de openingsfase echter amper aangekomen. Oerdegelijk kon de stuntploeg van trainer René Hake de versnellingen van PSV minimaliseren. Sterker, het frustreerde de koploper van de Eredivisie, die slordig voor de dag kwam.

Typerend was de opeenstapeling aan foutieve passes, na ongeveer een kwartier spelen. Joey Veerman, Hirving Lozano en Guus Til volgden elkaar op met balverplaatsingen in de voeten van de tegenstander. Maar juist op het moment dat Go Ahead voor het eerst de route naar het vijandelijke doel zocht, sloeg PSV toe. Bosz zag het gebeuren via het bekende recept: rechtsback Jordan Teze zocht met een vroege voorzet De Jong, waarna de spits op fraaie wijze de bal naar de bovenhoek stuurde. De ban was gebroken: 1-0.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De Lange middelpunt van schiettent
Hoewel Go Ahead voor de rust via een kopbal van Gerrit Nauber en een schot van aanvoerder Bas Kuipers nog even gevaarlijk werd, brak het verzet na de thee. Bosz had in de rust duidelijk de motor gesmeerd, want PSV kon het gas plots vol open trekken. Til sloeg direct toe (2-0). De aanvallende middenvelder bekroonde met een knappe voetbeweging uitstekend voorwerk van de opgekomen Patrick van Aanholt en kon voor het eerst sinds oktober 2022 voor de tweede competitiewedstrijd op rij scoren.

Daarna was Go Ahead-doelman Jeffrey de Lange het middelpunt van een schiettent. De doelman kon nog redden na een onnavolgbare actie van Noa Lang, maar kon even later alleen maar applaudisseren toen Teze en De Jong de routebeschrijving uit de eerste helft nog een keer volgden. De spits kopte wederom binnen en kroonde zich daarmee tot Eredivisie-topschutter van deze eeuw (3-0).

Foutloze start
Het leek wachten op meer, maar de lat stond een tweede treffer van Til in de weg. Invallers Johan Bakayoko en Ricardo Pepi misten ook wat fortuin, net als Teze, die verwoestend uithaalde. Daar zullen de supporters verder niet om malen, want overtuigend werd de zesde zege op rij veilig thuisgebracht. Daardoor blijft PSV, wellicht geïnspireerd door supporter Max Verstappen, koploper van de Eredivisie.

PSV Nederland

Go Ahead Eagles Nederland

Go Ahead Eagles Nederland

Bekijk hier al onze video's
Meer Eredivisie
Meer over Eredivisie
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.