Foutloos Bayern pakt record, Darmstadt geeft AZ voorbeeld

Bayern München heeft opnieuw gewonnen en breekt daarmee een Bundesliga-record. AZ-opponent FC Augsburg ging onderuit tegen promovendus SV Darmstadt 98.

Werder Bremen – Bayern München 0-1
Hoewel er dit seizoen geen maat staat op Bayern München in de Bundesliga, luidde trainer Pep Guardiola vrijdag toch de noodklok. 'Ik heb nog maar dertien spelers', doelde de Spaanse oefenmeester op de fysieke ongemakken die zijn selectie teisteren. Toch was Bayern tegen Werder Bremen weer heer en meester. Thomas Müller onderstreepte dat in de 23ste minuut door met links binnen te schieten.

Na een spaarzame uitbraak had Anthony Ujah in de 68ste minuut de gelijkmaker kunnen binnenschieten, maar doelman Manuel Neuer kwam door een knappe reflex in het directe gevecht als winnaar uit de strijd. Dankzij die redding won Bayern ook zijn negende competitieduel. Dat betekent een nieuw Bundesliga-record. De voorsprong van koploper Bayern op achtervolger Borussia Dortmund bedraagt zeven punten.

Schalke 04 – Hertha BSC 2-1
Schalke 04 -  met Klaas-Jan Huntelaar negentig minuten op de bank – heeft Hertha BSC pas in de slotfase op de knieën gedwongen. Schalke zat lange tijd in een zetel, vanwege een rode kaart van Vedad Ibisevic en een rake kopbal van Benedikt Höwedes. Na de hervatting knokte Hertha zich terug uit zijn geslagen positie. De bezoekers kwamen in de 73ste minuut toch op 1-1 via een schitterende kopbal van Salomon Kalou.

De scorende ex-Feyenoorder bleef toch met lege handen achter door een treffer van Maximilian Meyer in de slotminuut. Schalke staat derde in de Bundesliga, de hoofdstedelingen bezetten de vijfde positie. Roy Beerens ontbrak in de wedstrijdselectie van Hertha vanwege een kuitblessure. Een lichte heupkwetsuur was debet aan de reservebeurt van Huntelaar.

FC Augsburg – SV Darmstadt 98 0-2
FC Augsburg is bij de generale voor het Europa League-duel met AZ op donderdag slecht voor de dag gekomen. Promovendus SV Darmstadt 98 legde de ploeg van aanvoerder Paul Verhaegh, die volledig hersteld is van zijn griep, over de knie. Sandro Wagner opende al in de zevende minuut de score met een kopbal. Nog voor rust besliste Peter Niemeyer (ex-FC Twente) de wedstrijd door uit een corner toe te slaan.

Verhaegh, die het gehele duel speelde, staat met zijn ploeg op een teleurstellende zestiende plek in de Bundesliga. Augsburg pakte slechts vijf punten in de eerste negen duels.

Hamburger SV – Bayer Leverkusen 0-0
Hamburger SV en Bayer Leverkusen staan dit seizoen in de grauwe middenmoot van de Bundesliga. HSV-coach Bruno Labbadia kon tegen zijn voormalig werkgever niet de ommekeer bewerkstelligen. In Hamburg bleef het 0-0.