Foute wissel kost AB Kopenhagen punten

AB Kopenhagen heeft in de strijd om Europees voetbal drie kostbare punten verloren. De Deense voetbalbond zette de 4-0 overwinning op Vejle BK van afgelopen zondag om in een reglementaire 3-0 nederlaag. AB werd daarmee gestraft voor het inzetten van vier spelers buiten de EU.

Volgens de reglementen in het Deense voetbal mogen clubs maximaal drie niet-EU-spelers opstellen tijdens een wedstrijd. AB ging tegen Vejle BK in de fout door in de laatste acht minuten van de wedstrijd de Egyptenaar Mohamed Zidan in te brengen voor de Deense aanvaller Heine Fernandez. De ploeg had op dat moment echter al de Keniaan Ali Akida, de Pool Piotr Stokowiec en de Nigeriaan Abdul Sule binnen de lijnen en ging daarmee in de fout.

AB Kopenhagen won de wedstrijd aanvankelijk met 4-0 door doelpunten van Steen Träger en Fernandez, die zijn competitietotaal met een hattrick opvoerde naar tien treffers. Die goals worden nu echter niet door de Deense bond erkend. AB Kopenhagen zakte door de reglementaire nederlaag naar de zevende plek op de ranglijst.

De plotselinge 3-0 zege komt als een geschenk voor Vejle BK, dat al weken in degradatienood verkeert. De club heeft nu vier punten voorsprong op Aarhus GF, dat de voorlaatste plaats op de ranglijst bezet. In Denemarken degraderen dit seizoen twee ploegen uit de hoogste divisie. Het failliet verklaarde Lyngby FC, dat hekkensluiter is in de Superliga, is al zeker van degradatie.

Bekijk hier al onze video's