Fout van Begois breekt VVV in De Kuip op

Feyenoord heeft zich met de nodige moeite ontdaan van VVV-Venlo. Een fout van keeper Kevin Begois werd de Limburgers in De Kuip fataal (1-0)

Fout van Begois breekt VVV in De Kuip op

Zonder de geschorste Jon Dahl Tomasson en Sekou Cissé maakte Feyenoord een stroeve indruk. De Rotterdamse formatie kon mede door het felle Venlose verweer aanvallend weinig uitrichten. Diego Biseswar stichtte met zijn solo's nog voor enig gevaar, maar het hield verder niet over.

Tekenend voor de offensieve onmacht was misschien wel de openingstreffer. Met dank aan Begois kon Feyenoord gaan rusten met een 1-0 voorsprong. De VVV-keeper liet halverwege de eerste helft een voorzet van Roy Makaay door de handen glippen. Denny Landzaat was er als de kippen bij om de score te openen.

Feyenoord kon het cadeautje geen vervolg geven en worstelde zich naar het einde van de wedstrijd. Keeper Rob van Dijk moest er aan te pas komen om de gelijkmaker van Keisuke Honda uit een vrije trap te voorkomen. VVV, dat evenmin een beste wedstrijd speelde, was in de slotfase nog een keer dicht bij de gelijkmaker. Maar ook Ken Leemans vond Van Dijk op zijn weg.

Door de zege passeerde Feyenoord wel FC Utrecht op de ranglijst. De Rotterdammers staan vierde in de Eredivisie, terwijl VVV-Venlo blijft steken op de dertiende plaats.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen