Fortuna verliest arbitrage-zaak

Fortuna Sittard mag de doorlopende contracten van Dennis Krijgsman, Ronald Hamming en hoofd scouting Vergeer niet ontbinden zonder compensatie. Deze conclusie van de arbitragecommissie betekent mogelijk het einde van de Limburgse club.

Aanvankelijk had algemeen directeur Theo Mommers gezegd dat een negatieve uitkomst het faillissement van Fortuna Sittard zou zijn. Bij welke compensatie dan ook zou het doek vallen. Zover gaat het (voorlopig) nog niet, mede omdat de ontbinding van minder doorlopende contracten moest worden afgedwongen. De club bereikte een akkoord met verschillende spelers, die genoegen namen met een sterk verlaagd contract. Bovendien vonden een aantal spelers elders onderdak. 'Dit is geen teleurstelling, maar een zware tegenvaller', zei Mommers na de uitspraak. 'Fortuna gaat nu alsnog met de betrokkenen onderhandelen om op het nippertje nog tot een akkoord te komen.'

Fortuna Sittard heeft nog geen licentie voor komend seizoen. Met een positieve uitkomst zou Mommers beroep aantekenen tegen de weigering. Het is nog onduidelijk of Fortuna Sittard de beroepszaak doorzet.

Bekijk hier al onze video's