Fortuna slaat eerste slag met vrijetrappenspecialist Ciranni

Reacties

Fortuna Sittard heeft de eerste aanwinst voor het komende Eredivisie-seizoen binnen. Alessandro Ciranni komt over van MVV Maastricht en tekent voor drie jaar bij de promovendus.

Fortuna slaat eerste slag met vrijetrappenspecialist Ciranni

De 21-jarige Belgische verdediger speelde dit seizoen 38 Jupiler League-wedstrijden in dienst van MVV. Eerder kwam de jonge rechtsback uit voor RC Genk. Hij droeg ook de aanvoerdersband bij de beloften van de Belgische club.

Voorzitter Isitan Gün is in zijn nopjes met de eerste aanwinst voor komend seizoen. 'Alessandro is een getalenteerde jonge speler met veel groeipotentieel. Hij komt voort uit de jeugdopleiding van RC Genk. Een club en een opleiding van naam en faam in België. Alessandro is aanvallend ingesteld, waarbij zijn snelheid natuurlijk goed van pas komt. Echt een speler die goed past in de langetermijnstrategie van de club.'

Ciranni kan niet wachten om met Fortuna Sittard uit te komen in de Eredivisie. 'Tijdens de gesprekken kwam het familiegevoel dat binnen deze club heerst meteen naar voren. Dat vind ik heel belangrijk. Daarnaast ben ik een ambitieuze speler en die ambitie vind ik ook terug bij Fortuna Sittard. Dat hebben ze dit seizoen wel bewezen.'

'Daarom wil ik meegaan in dit project', gaat Ciranni verder. 'Samen met mijn medespelers wil ik ervoor zorgen dat we ons volgend seizoen handhaven en een rol van betekenis kunnen spelen. We gaan niet zomaar meedoen. Ik wil mijn steentje bijdragen door zo veel mogelijk te spelen. Daarnaast heb ik een naam hoog te houden als het gaat om vrije trappen. Die naam wil ik ook in de Eredivisie hooghouden.' Eerder raakte Fortuna Sittard zijn aanvoerder en rots in de branding Perr Schuurs kwijt aan Ajax.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.