Fortuna Sittard wil met Eijer de Eredivisie in

Reacties

Fortuna Sittard en René Eijer voeren deze week een tweede gesprek over de functie van hoofdtrainer bij de Limburgse promovendus. Eijer is de beoogde nieuwe hoofdcoach van Fortuna komend seizoen in de Eredivisie.

Fortuna Sittard wil met Eijer de Eredivisie in

De naam van Eijer circuleerde al begin dit kalenderjaar toen Sunday Oliseh op non-actief werd gesteld. De berichten dat Eijer samen met Kevin Hofland de selectie onder zijn hoede zou krijgen sijpelden al door, maar bleken voorbarig. Nu is Eijer alsnog door Fortuna Sittard bestempeld als de man die met Hofland komend seizoen de training en coaching moet gaan doen.

De voormalig prof van Sparta, VVV-Venlo en Vitesse is momenteel trainer bij de tweedeklasser BSV Limburgia. De aanstelling van Eijer heeft alles te maken met de aanwezigheid van Hofland. De twee kennen elkaar goed en hebben al regelmatig contact. Het heeft veel weg van een nieuwe stromanconstructie, aangezien Eijer al bevestigde dat hij voor Hofland een soort mentorrol moet vervullen. Hofland heeft de benodigde trainerspapieren niet en is ook nog niet toegelaten tot de cursus coach betaald voetbal aangezien er nog geen nieuwe cursus loopt. Hij zal nog zeker twee seizoenen moeten wachten eer hij als zelfstandig hoofdtrainer mag werken.

Sinds het vertrek van Oliseh nam Hofland samen met de wel gediplomeerde Claudio Braga – werkzaam als hoofd jeugdopleiding - de trainerstaken waar. Onder hun leiding promoveerde Fortuna Sittard vorige week na een afwezigheid van zestien jaar naar de Eredivisie. Braga gaf al aan graag zijn werk op de achtergrond weer op te willen pakken.

Eijer (55) is na zijn loopbaan als speler, trainer geworden. Als dertigjarige moest hij in 1993 na elf profseizoenen zijn loopbaan noodgedwongen beëindigen nadat de ziekte MS bij hem was geconstateerd. Als trainer heeft hij een gevuld cv: nadat hij jeugdtrainer bij Vitesse was geweest werkte hij van 1996 tot 2001 als A-trainer, assistent en trainer van de beloften bij Fortuna Sittard. Ook was hij trainer van Jong PSV, scout bij VVV, assistent-trainer van de Verenigde Arabische Emiraten en Al Jazira Club en trainer van het vrouwenelftal en scout bij Roda JC. Zijn laatste professionele klus was de Onder 19-ploeg van Oman alvorens hij bij amateurclubs in Limburg aan de slag ging.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.