Fortuna Sittard viert na stunt in De Kuip ook bekerfeestje

Voor Fortuna Sittard is het een mooie week. De Limburgers wonnen zondag in de competitie van Feyenoord en bereikten woensdag de kwartfinale van het toernooi om de TOTO KNVB-beker, door in eigen huis SC Cambuur opzij te zetten. Alleen in de slotfase waren er zorgen voor Fortuna.

Fortuna Sittard
2 - 1
SC Cambuur
SC Cambuur

Met het zelfvertrouwen zat het wel goed bij Fortuna, na de stunt van afgelopen weekend in De Kuip (0-2). De ploeg wilde SC Cambuur in eigen huis graag onder druk zetten en bijna de gehele wedstrijd de bovenliggende partij. Fortuna kreeg al kansen via Wessel Dammers, Ahmed El Messaoudi en Mark Diemers, voordat Lisandro Semedo de score in de negentiende minuut opende. Hij vond ruimte voor een schot met rechts en plaatste de bal in de korte hoek.

Cambuur moest in de achtervolging, maar Fortuna bleef de bovenliggende partij. El Messaoudi kreeg in de eerste helft nog de beste kans op een tweede goal: zijn schot was een simpele prooi voor Xavier Mous. De keeper van Cambuur had kort in de tweede helft geluk dat spits Andrija Novakovich de bal net over zijn doel kopte. Ook de volgende grote kans voor Fortuna na rust kwam op naam van Novakovich en een treffer van de spits werd terecht afgekeurd vanwege buitenspel.

Tien minuten voor tijd viel dan eindelijk de 2-0. Lazaros Lamprou kopte bij de tweede paal een voorzet vanaf rechts binnen en leek daarmee de zege veilig te stellen. Het werd echter toch nog spannend, toen Fortuna-doelman Aykut Özer na een opstootje met spits Karim Rossi een directe rode kaart kreeg. Uitgerekend Rossi kreeg kort voor tijd nog de aansluitingstreffer op het bord, maar verder kwam Cambuur niet. Fortuna zit voor het eerst sinds 1999 bij de laatste acht in het bekertoernooi.