Fortuna Sittard scoort erop los in eerste oefenduel, gelijkspel Vitesse

Fortuna Sittard heeft zaterdag bij de eerste oefenwedstrijd in de voorbereiding op het nieuwe seizoen ruim gewonnen. Na een moeizame start liepen de Limburgers uit tegen de amateurs van Bekkerveld: 9-1.

Het oefenduel van Fortuna was bijzonder. Het was namelijk de eerste wedstrijd van de Eredivisionist sinds de coronacrisis. Op 6 maart speelden de Limburgers gelijk in de degradatiekraker tegen PEC Zwolle. Het werd toen 1-1.

Sindsdien veranderde er bij veel bij de clubs, zo ook bij Fortuna. Spelers als Wessel Dammers, Mark Diemers, Amadou Ciss en Felix Passlack vertrokken. Tegen Bekkerveld, een Tweedeklasser uit Heerlen, stonden onder anderen Clint Essers, Grégoire Amiot, Djibril Dianessy en Jacky Donker aan de aftrap.

Dianessy opende na tien minuten de score en Essers zorgde twintig minuten later voor 2-0. De bezoekers deden kort daarna iets terug via een rake vrije trap. Na rust liep Fortuna uit dankzij Donkor (3-1), Bassala Sambou (4-1, 5-1), Tesfaldet Tekie (6-1), Rasmus Karjalainen (7-1), nieuwkomer Emil Hansson (8-1) en André Vidigal (9-1).

Later op de zaterdag, om 17.00 uur, speelt FC Utrecht de eerste oefenwedstrijd van de voorbereiding. De tegenstander is het Belgische Antwerp FC. Fortuna komt over een week weer in actie. Partnerclub FC Dordrecht komt op bezoek in Sittard.

Vitesse
Vitesse is de oefencampagne begonnen met een 3-3 gelijkspel tegen Jong FC Utrecht. Voor hoofdtrainer Thomas Letsch betekende het zijn officieuze debuut voor de Arnhemmers.

De 51-jarige Duitser zag Oussama Darfalou (twee keer) en Daan Huisman de productie verzorgen voor zijn ploeg. Jong FC Utrecht maakte vlak voor tijd gelijk via Mohamed Mallahi, nadat het team eerder al was teruggekomen van een 2-0 achterstand.