Fortuna Sittard lonkt naar Belg met bijzondere vertrekwens

Reacties

Mickaël Tirpan is bij Fortuna Sittard in beeld als versterking voor de rechtsbackpositie. De 27-jarige rechtsback van Kasimpasa wil om persoonlijke redenen dichter bij huis gaan voetballen. 

Fortuna Sittard lonkt naar Belg met bijzondere vertrekwens
© Pro Shots

Tirpan verruilde SC Lokeren een jaar geleden voor het Turkse Kasimpasa, waar hij snel uitgroeide tot vaste waarde. Dit seizoen staat de teller van de Belg op zestien wedstrijden en één doelpunt in de Süper Lig. De vleugelverdediger zou zich inmiddels in de kijker hebben gespeeld bij Turkse topclubs, maar van zo'n overstap zal het hoogstwaarschijnlijk niet komen.

Tirpan liet onlangs in de Belgische media weten dat zijn vrouw kampt met een agressieve vorm van de ziekte MS, en dat hij voor haar behandelingen met het gezin graag huiswaarts keert. Een aantal clubs uit België en Nederland heeft hem daarop aangemerkt als welkome versterking, waaronder Fortuna. De Limburgers zien mogelijkheden in zijn komst op huurbasis. Bij de Eredivisionist is de Griek Lazaros Rota als rechtsback nog niet bepaald een stabiele factor.

Fortuna hoopt zich deze maand ook te versterken met een linksbenige verdediger, aangezien het aantal opties aan die kant van de defensie summier is. De Sittardse club werd overigens ook in verband gebracht met Vitesse-spits Thomas Buitink, maar op die berichtgeving is intern met verbazing gereageerd. Als Fortuna nog een extra aanvaller haalt, dan zal het eerder een speler voor de flanken zijn.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Fortuna Sittard
Meer over Fortuna Sittard
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.