Feestmaand in Sittard: 'Deze cijfers horen bij Ajax en PSV, niet bij Fortuna'

Reacties

Fortuna Sittard heeft het jaar 2020 met een overwinning afgesloten. In Limburg ging RKC Waalwijk door een late treffer onderuit. Na afloop toonden trainer Sjors Ultee en aanvoerder Ben Rienstra zich namens Fortuna blij en trots.

Feestmaand in Sittard: 'Deze cijfers horen bij Ajax en PSV, niet bij Fortuna'
© Pro Shots
Fortuna Sittard
Fortuna Sittard
2 - 1
RKC Waalwijk
RKC Waalwijk

Fortuna Sittard had de laatste weken de weg omhoog ingeslagen. De eerste drie duels van de maand december hadden zeven punten opgeleverd, waar de tien wedstrijden daarvoor nog een schamele oogst van drie punten hadden gebracht. De confrontatie met concurrent RKC moest de Limburgse feestmaand december compleet maken.

De start van het laatste duel van 2020 was voor Fortuna vals. Na balverlies van Mats Seuntjens op het middenveld kwam de bal uiteindelijk na een slimme steekpass van Cyril Ngonge bij Finn Stokkers; 0-1. Het antwoord van Fortuna kwam in de extra tijd van de eerste helft. Zian Flemming verlengde een voorzet van Lazaros Rota, waarna Sebastian Polter van dichtbij de stand gelijktrok (foto boven). Na het groene licht van de VAR kon de Duitser de felicitaties definitief in ontvangst nemen.

Het in het middelpunt van de feestvreugde staan was hem niet vreemd, want Polter had ook in de voorgaande drie duels al gescoord. Met doelpunten in vier wedstrijden op rij herhaalde de spits het kunststukje van zijn landgenoot Jürgen Jendrossek, die in 1970 de laatste Duitser was die in vier opeenvolgende Eredivisie-duels productief was.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Polter had in de zeventigste minuut een enorme kans zijn avond en die van Fortuna nog mooier te maken. Na een voorzet van Flemming had hij de bal voor het inkoppen. De Duitser kopte echter naast. Uiteindelijk bleef deze misser zonder gevolgen, ook omdat Roel Janssen bij een 1-1 stand na hands ontsnapte aan een tweede gele kaart. Dankzij de 2-1 van Lisandro Semedo in de blessuretijd stapte Fortuna met elf man als winnaar van het veld. Door het resultaat in Limburg is Fortuna Sittard de Waalwijkers op de ranglijst voorbij.

Serie van een topclub
Bij de thuisploeg waren er na afloop uiteraard louter blije gezichten. 'We leggen er de laatste weken een flinke dosis strijd in, dat is goed', aldus captain Rienstra, die ook grapte over het feit dat hij nu weer op zijn geliefde middenveld speelde, in plaats van centraal achterin. 'We hebben nu negen punten gehaald met mij op het middenveld, dus laten we dat maar zo houden.' Maar, zo sprak hij serieus over de uitstekende vorm van de Limburgers: 'Vier wedstrijden, tien punten: dat doen normaal alleen topclubs. Dus voor ons is dat geweldig.'

Ook trainer Ultee was (uiteindelijk) dik tevreden. 'Ik heb genoeg te klagen over het eerste halfuur, maar dat moet ik misschien even wegstoppen nu', zo knipoogde hij, voordat hij verklapte dat hij na de nieuwe zege van zijn ploeg weer veel berichten had ontvangen. 'De afgelopen weken is mijn telefoon vaak snel leeg. Dat is een onderdeel van het trainersvak. Ik heb ook meegemaakt dat boze supporters de bus opwachten, dit is het andere uiterste. Maar dit is fantastisch. Tien uit vier, dat zijn cijfers die horen bij Ajax en PSV, niet zozeer bij Fortuna.'

Eredivisie

Stand Eredivisie 2020/2021

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
10
FC Twente
34
10
11
13
48-50
-2
41
11
Fortuna Sittard
34
12
5
17
50-58
-8
41
12
sc Heerenveen
34
9
12
13
43-49
-6
39
13
PEC Zwolle
34
9
11
14
44-53
-9
38
14
Willem II
34
8
7
19
40-68
-28
31
15
RKC Waalwijk
34
7
9
18
33-55
-22
30
16
FC Emmen
34
7
9
18
40-68
-28
30
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Fortuna Sittard Nederland

RKC Waalwijk Nederland

RKC Waalwijk Nederland

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.