Fortuna Sittard keert na zestien jaar terug in de Eredivisie

Reacties

Fortuna Sittard keert voor het eerst sinds 2002 terug naar de Eredivisie. In eigen huis wonnen de Limburgers met een nipte marge van Jong PSV, waardoor promotie een feit werd. NEC verspeelde tegen FC Dordrecht punten en kan zich opmaken voor de play-offs. 

Fortuna Sittard keert na zestien jaar terug in de Eredivisie

Fortuna Sittard - Jong PSV 1-0
Voor Fortuna Sittard was de missie vooraf zo klaar als een klontje. Met een zege konden de Limburgers stoppen met rekenen en was promotie naar de Eredivisie een feit. In het eerste bedrijf creëerde Fortuna een legio aan kansen, maar vielen er nog geen doelpunten te zien voor het publiek in het volgepakte Fortuna Sittard Stadion. Tóch explodeerde het stadion twee keer van vreugde, maar dit had alles te maken met het nieuws vanuit Dordrecht. NEC zocht namelijk de kleedkamer op met een 2-0 achterstand.

Kort na de rust konden de fans wel direct juichen om een treffer van hun eigen ploeg. Finn Stokkers kopte raak na een vrije trap van Todd Cantwell. De aangever van het openingsdoelpunt moest even later per brancard het veld ruimen met een blessure. In Limburg kwam ook het nieuws door dat NEC in een kwartier tijd een 2-0 achterstand omboog in een 2-3 voorsprong. Dit gaven de Nijmegenaren uiteindelijk zelfs nog uit handen.

Fortuna Sittard trok de overwinning uiteindelijk over de streep, waardoor de Limburgers sinds lange tijd weer terugkeren naar de Eredivisie. Jong Ajax kroonde zich door een overwinning op MVV Maastricht tot kampioen van de Jupiler League 2017/18.

FC Dordrecht - NEC 3-3
NEC moest winnen en hopen dat Fortuna punten liet liggen tegen Jong PSV. De Nijmegenaren kenden echter een horrorstart tegen De Schapenkoppen. Andreas Calcan schoot de thuisploeg al vroeg op voorsprong met een fraaie knal in de bovenhoek.

Er gloorde weer hoop voor de bezoekers nadat FC Dordrecht na een half uur verder moest met tien man. Julius Bliek kreeg zijn tweede gele kaart na een overtreding op Ole ter Haar Romeny. Zijn eerste gele kaart kreeg hij ook al na een overtreding op de jongeling. Kort voor de pauze kreeg het overtal van NEC een volgende tik te verwerken. Denis Mahmudov schoot het tiental van FC Dordrecht op een 2-0 voorsprong.

Na de pauze rechtten de bezoekers vliegensvlug de rug. Anass Achahbar schoot twee keer op bijna identieke wijze laag binnen: 2-2. De man in vorm kwam hiermee op vijftien treffers in het huidige Jupiler League-seizoen. Nog binnen het uur greep NEC zelfs de leiding tegen FC Dordrecht. Wojciech Golla kopte met een snoekduik de 2-3 tegen de touwen.

Kort na de Nijmeegse treffer kwam FC Dordrecht weer bijna op gelijke hoogte. Mahmudov raakte met een harde knal de lat. NEC moest op jacht naar nog meer treffers en hopen op een goede dienst van Jong PSV tegen Fortuna. In Sittard veranderde er echter niets aan de voorsprong, waardoor NEC naast directe promotie greep. In de slotfase kregen de Nijmegaren zelfs nog een fraaie tegentreffer van Calcan te verwerken: 3-3. NEC maakt zich op voor de play-offs om promotie naar de Eredivisie.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.