Fortuna Sittard heeft opvolger Novakovich binnen

Reacties

Rasmus Karjalainen is de nieuwe spits van Fortuna Sittard. De Limburgers hebben een akkoord bereikt met het Finse KuPS over de transfer van de 23-jarige aanvaller uit Finland.

Fortuna Sittard heeft opvolger Novakovich binnen

De overgang van Karjalainen naar Sittard hing al een tijdje in de lucht, maar KuPS wilde de spits niet zomaar laten gaan. De Finse middenmoter wees meerdere biedingen van Fortuna af en weigerde lange tijd mee te werken aan een transfer. Nu zijn de clubs er toch uit.

Karjalainen werd vorig seizoen vice-topscorer van de Finse competitie, door in 31 duels zeventien keer te scoren. De spits is tevens lid van de nationale selectie en speelde tot nu toe zeven interlands. Hij tekent een contract tot medio 2023 bij de Limburgers.

'Rasmus is een veelzijdige aanvaller die in de Finse competitie bewezen heeft makkelijk te kunnen scoren. Met zijn kwaliteiten voegen we de nodige aanvullende impulsen toe aan onze selectie', zegt Sjoerd Ars, technisch manager van Fortuna Sittard, over de nieuwe spits.

In Sittard is Karjalainen de opvolger van Andrija Novakovich, die het afgelopen seizoen werd gehuurd van Reading. De international van Amerika scoorde negen keer in de Eredivisie. Met Finn Stokkers vertrok ook de reservespits bij de club, die onlangs Sjors Ultee aanstelde als nieuwe hoofdtrainer.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Fortuna Sittard
Meer over Fortuna Sittard
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.