Fortuna Sittard en Dordrecht gaan samenwerken

Reacties

Fortuna Sittard en FC Dordrecht slaan de handen ineen. De Sittardse Eredivisie-club en de Dordtse Keuken Kampioen Divisie-club maakten bekend een samenwerking voor vijf jaar aan te gaan.

Fortuna Sittard en Dordrecht gaan samenwerken
© Pro Shots

Het is de bedoeling dat Fortuna Sittard spelers uit gaat lenen aan Dordrecht. Het gaat om spelers die vooralsnog weinig uitzicht hebben op speelminuten in Sittard, maar die wel gebaat zijn bij het opdoen van ervaring in het eerste elftal van een profclub. Dordrecht hoopt binnenkort drie of vier spelers van de Limburgse club te mogen begroeten, de gesprekken over welke spelers dit betreft zijn gaande. Ook op andere vlakken willen de clubs gaan samenwerken.

Dordrecht werkte afgelopen anderhalf seizoen samen met Feyenoord, maar die samenwerking verliep van beide kanten niet soepel. De Schapenkoppen legden vorige week op eigen kracht al acht nieuwe spelers vast voor het komende seizoen. Dordrecht presenteerde tevens een nieuwe hoofdsponsor. Met ingang van komend seizoen zal de naam Keukenwarenhuis op de shirts van de Dordtenaren prijken. Het Dordtse keukenbedrijf was al subsponsor bij Dordrecht en is de opvolger van Riwal dat na lange tijd stopte als shirtsponsor.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Ivo Pfennings, algemeen directeur van Fortuna Sittard, noemt de samenwerking op de website van de Limburgers een belangrijke stap. 'Een van de doelstellingen van Fortuna Sittard is het ontwikkelen van jonge talenten en hierin is een belangrijke rol weggelegd voor FC Dordrecht. Daarnaast zullen we op commercieel gebied kennis, ervaring en het zakelijke netwerk met elkaar delen. Dit moet uiteindelijk leiden tot waardecreatie voor beide clubs.' Sjoerd Ars, hoofd internationale scouting en transfers, verklaarde de keuze voor Dordrecht. 'Wij hebben met meerdere Keuken Kampioen Divisie-clubs gesprekken gevoerd, maar het gevoel bij Dordrecht was vanaf het begin erg goed. Wij zijn ervan overtuigd dat dit een win-win-situatie oplevert voor beide partijen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.