Fortuna houdt vertrouwen in Yilmaz: 'Maar hij is geen 25 meer'

Reacties

Door voor het eerst sinds 2 september te scoren dompelde Burak Yilmaz PSV in rouw en groeide hij zelf weer eens uit tot de gevierde man van Fortuna Sittard. Een doorslaand succes is de Turkse vedette nog niet in Zuid-Limburg, zo erkent technisch manager Sjoerd Ars.

Fortuna houdt vertrouwen in Yilmaz: 'Maar hij is geen 25 meer'
© Pro Shots

'Na zijn goede begin, waarin iedereen al dacht dat hij topscorer van de Eredivisie zou worden, is hij qua doelpunten en assists wat stil komen te vallen', zegt Ars in een interview in VI. 'In zijn topjaren wás hij ook zeker topscorer geworden, maar hij is geen 25 meer. Maar we kijken ook naar het totaalplaatje. Hij is heel belangrijk voor de club, voor het team. Burak is een winnaar pur sang, die instelling brengt hij over op andere jongens.', aldus Ars.

'We hadden er sportief nog meer van verwacht, hijzelf ook. Moeten we niet kinderachtig over doen. Maar hij krijgt nog wel de kansen en gaat echt wel weer scoren, dat verleer je niet. Zijn loopacties zijn van een ziekelijk hoog niveau. Tegen Go Ahead Eagles stond hij laatst wel een keer of acht buitenspel. Maar dan is de vraag: staat Burak buitenspel, of komt die bal te laat?'

Op VI PRO gaat Ars ook in op plussen en minnen van trainer Julio Velázquez, de niet alledaagse manier van werken bij Fortuna Sittard en zijn bijzondere bijbaan buiten de voetbalwereld.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.