Fortuna heeft eindelijk beet en haalt bekende terug naar Eredivisie

Reacties

Fortuna Sittard heeft Dario van den Buijs aangetrokken. De 25-jarige verdediger wordt gehuurd van het Belgische Beerschot en de Limburgers hebben een optie tot koop bedongen. Van den Buijs stond al langer hoog op de lijst van technisch manager Sjoerd Ars.

Fortuna heeft eindelijk beet en haalt bekende terug naar Eredivisie
© Pro Shots

'We wilden graag een voetballende, linksbenige centrale verdediger toevoegen aan de selectie', vertelt Ars op de clubsite van Fortuna. 'Dario was ook afgelopen zomer al in beeld bij ons en we zijn dan ook blij dat we hem nu alsnog kunnen toevoegen aan de groep. Met Dario halen we iemand die weet wat er in de Eredivisie wordt gevraagd. Ervaren, topfit en een speler met specifieke kwaliteiten. Een goede toevoeging op de huidige groep.'

Van den Buijs speelde eerder bij FC Eindhoven en Heracles Almelo. Die laatste club verliet hij vorige zomer voor een terugkeer naar België. Bij Beerschot kwam hij dit seizoen tot achttien optredens, waarvan elf als invaller. Bij Fortuna hoopt hij weer vaste basisspeler te worden.

'Ik ben blij om hier te zijn', laat de verdediger weten. 'Qua stijl past het Nederlandse voetbal toch beter bij mij. Ik kijk enorm uit naar deze uitdaging, om samen met de club door te groeien. De resultaten zijn op dit moment goed en ik wil graag mijn bijdrage leveren aan het continueren hiervan. Vandaag sta ik meteen voor het eerst op het trainingsveld, ik kan niet wachten.'

Fortuna nam eerder afscheid van centrumverdedigers Jaroslaw Jach en Branislav Ninaj. De Limburgers zitten deze winter niet stil, want Van den Buijs is al de vierde nieuweling in deze transferperiode.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.