Fortuna en Eijer naderen akkoord, interesse voor Semedo

Reacties

Fortuna Sittard en René Eijer (55) zitten deze week opnieuw met elkaar om tafel om over een samenwerking te praten. De ex-prof van onder andere Sparta, Vitesse en VVV-Venlo is de beoogde nieuwe trainer van de gepromoveerde Limburgse club. Naast Eijer en assistent Kevin Hofland zal ook Kristof Aelbrecht als assistent toetreden tot de technische staf van Fortuna. De verwachting is dat het drietal deze week tot een akkoord komt met de club.

Fortuna en Eijer naderen akkoord, interesse voor Semedo

Eijer moet de opvolger worden van Claudio Braga, die terugkeert in zijn rol als hoofd opleiding. Kevin Hofland blijft assistent-trainer. Hij en Braga loodsten Fortuna terug naar de Eredivisie, nadat begin dit kalenderjaar afscheid genomen werd van Sunday Oliseh. Hofland beschikt niet over de vereiste papieren om hoofdtrainer te zijn, Eijer moet de nieuwe stroman worden. 'Ik moet zijn mentor worden op weg naar zijn diploma', liet Eijer zich al ontvallen.

Overigens is er nog geen cursus coach betaald voetbal waar Hofland aan kan deelnemen. Hofland was ooit speler in de A1 van Fortuna Sittard onder de ex-prof en de twee hebben een goede band. Na het ontslag van Oliseh was er al sprake van dat Eijer zijn trainersactiviteiten bij amateurclub BSV Limburgia, de club waar ook Hofland en zijn vader rondlopen, zou inruilen voor een functie in de staf van Fortuna. Ook Aelbrecht is een bekende van Hofland. De Belg, die onder andere speelde voor Vitesse en Helmond Sport, is sinds 2010 werkzaam als jeugdtrainer bij PSV. Voordat Hofland terugkeerde in Sittard was hij ook als trainer bij de PSV-jeugd actief.

Lisandro Semedo
Of de trainersstaf gaat werken met smaakmaker Lisandro Semedo valt nog te bezien. De Portugees bevestigde met Fortuna de Eredivisie in te willen, hoewel de geruchten over belangstelling voor hem toenemen. Turkse media melden dat Galatasaray Semedo in het vizier heeft en er zou ook Engelse en Duitse interesse in de buitenspeler zijn. Van een officieel bod is nog geen sprake. Fortuna heeft Semedo (22) voor twee seizoenen gehuurd van het Cypriotische Apollon Limassol. Volgens de speler zelf zijn de clubs in verregaande onderhandeling over een definitieve overname. In dat geval zou Fortuna zelf profiteren van een eventuele verkoop.

Een andere Portugees, doelman Miguel Santos, gaat Fortuna verlaten terwijl Christopher Braun ook weg mag. In de wandelgangen valt de naam van Emrah Bassan als mogelijke aanwinst. De Turkse middenvelder maakte vorig seizoen als huurling van Galatasaray grote indruk in Sittard en liet weten ooit terug te willen keren. Nu de club Eredivisionist is lijkt die mogelijkheid er. Fortuna moet echter wel een transfersom betalen, want Galatasaray heeft hem in januari van dit jaar verkocht aan het Portugese Vitória Setúbal.

Perr Schuurs
De promovendus traint nog tot 25 mei door. Op die dag neemt de club middels een wedstrijd bij de amateurs van FC Ria afscheid van de naar Ajax vertrekkende Perr Schuurs. In Nieuwstadt is de voormalige club van de achttienjarige centrale verdediger de tegenstander. Schuurs kwam afgelopen week al met Ajax in actie in Abu Dhabi.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.