Fortuna doet wéér zaken en pikt vervanger Dammers op in Duitsland

Reacties

Fortuna Sittard heeft in Anthony Syhre een vervanger voor Wessel Dammers gevonden. De 23-jarige centrumverdediger komt over van Würzburger Kickers en heeft een contract voor tweeënhalf seizoen ondertekend.

Fortuna doet wéér zaken en pikt vervanger Dammers op in Duitsland

Fortuna-aanvoerder Dammers raakte tijdens het winterse trainingskamp in Spanje zwaar geblesseerd aan zijn knie, waardoor hij dit seizoen niet meer in actie kan komen. 'De club heeft er nooit een geheim van gemaakt op zoek te zijn naar een vervanger', zo laten de Limburgers in een statement weten. Die heeft de club in Syhre nu dus gevonden.

'Anthony is een fysiek sterke verdediger. Niet bang voor het duel, een sterke kopper en met een flinke portie onverzettelijkheid', zo meldt technisch manager Sjoerd Ars. 'Ondanks zijn nog jonge leeftijd heeft hij al aardig wat ervaring en is hij niet bang om de leiding te nemen. En hij beschikt over de Duitse sportmentaliteit. Anthony is een zeer welkome versterking van onze defensieve linie.'

De transfervrije Syhre is zelf ook blij met zijn transfer. 'Ik wil me zo snel mogelijk in de basiself spelen. En vervolgens met het team zoveel mogelijk punten pakken in de competitie. De Eredivisie is een aantrekkelijke competitie, zeker voor jonge spelers zoals ik. Fortuna hanteert een speelstijl waarin ik prima pas. Het stadion is trouwens prachtig en over de fans hoor ik alleen maar goede dingen. Ik wil mezelf daarom bij deze club en op dit niveau bewijzen, mijn talent laten zien. En wie weet waar dat toe leidt.'

Voor Fortuna is het het derde spelernieuws op Deadline Day. Eerder kwam het Franse talent Mahamadou Dembélé al op huurbasis over van Red Bull Salzburg en werd André Vidigal voor anderhalf jaar verhuurd aan APOEL Nicosia.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.