Fortuinlijke goal helpt Bayern na rust over dode punt

Reacties

Bayern München heeft de achterstand op koploper Borussia Dortmund weer teruggebracht tot zes punten. Maar de zege op VfB Stuttgart had flink wat voeten in de aarde.

Fortuinlijke goal helpt Bayern na rust over dode punt
Bayern München
Bayern München
4 - 1
VfB Stuttgart
VfB Stuttgart

Voor 2019 was de jacht op koploper BVB, dat zaterdag Hannover 96 geen kans liet, hét speerpunt bij Bayern. De punten die waren verspeeld in de eerste seizoenshelft tegen de kleintjes hadden de Beierse grootmacht in die ongewone rol gebracht. Tegen het laaggeklasseerde VfB Stuttgart dreigde Bayern andermaal last te hebben van dat euvel.

De prima start – Thiago Alcántara scoorde na drie minuten – ten spijt, de Beierse formatie zocht na 45 minuten de kleedkamer op met een tegenvallende en niet eens onverdiende 1-1 stand. Stuttgart strafte halverwege de eerste helft het passieve spel van Bayern af. Anastasios Donis knalde van ruim twintig meter fraai raak. De aanvaller kreeg de ruimte om uit te halen.

De tweede helft begon voor Bayern voortvarend, waarbij invaller Serge Gnabry binnen een kwartier de status van gouden wissel kreeg. Hij had daarbij geen klagen over geluk, want zijn schot werd zodanig van richting veranderd door Christian Gentner dat keeper Ron-Robert Zieler kansloos werd.

De genadeklap werd pas twintig minuten voor tijd uitgedeeld door Bayern. Dat was mede Robert Lewandowski te verwijten. De spits schoot na ruim een uur uit een strafschop op de paal. Leon Goretzka maakte in de 71ste minuut met een kopbal een einde aan de onzekerheid, voordat Lewandowski zich met de 4-1 revancheerde voor zijn gemiste strafschop.

Bundesliga

Stand Bundesliga 2018/2019

Duitsland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Bayern München
34
24
6
4
88-32
+56
78
2
Borussia Dortmund
34
23
7
4
81-44
+37
76
* Actueel tot en met 27 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Bundesliga
Meer over Bundesliga
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.