Onana schittert in Champions League: 'Hij leverde een bezielende prestatie'

Reacties

Het was een avond om niet te vergeten voor André Onana dinsdag met Internazionale in de Champions League. Zijn heroïsche optreden betekende alweer zijn vijfde clean sheet in het miljardenbal.

Onana schittert in Champions League: 'Hij leverde een bezielende prestatie'
© Pro Shots
FC Porto
FC Porto
0 - 0
Internazionale
Internazionale

Onana hield voor de vijfde keer deze jaargang zijn doel schoon in de Champions League en komt daarmee op gelijke hoogte met Simon Mignolet. Ederson (Manchester City) en Diogo Costa (FC Porto) volgen met vier clean sheets. In Portugal viel hij niet alleen op met vijf reddingen, maar was hij ook aan de bal sterk getuige zijn twaalf aangekomen lange ballen. Sofascore berekende dat Onana een verwacht tegendoelpuntenaantal kende van 2,55 in Estádio do Dragão, de hoogste waarde die geen doelpunt opleverde in het huidige Champions League-seizoen.

Het huzarenstukje van de avond was een katachtige reflex waarmee hij in de slotfase voorkwam dat het tweeluik met Porto uitdraaide op verlenging. Een kopbal van Mehdi Taremi duwde de oud-Ajacied tegen de paal. 'We zijn blij dat we het gehaald hebben', sprak Onana zelf InterTV toe na afloop. 'Het was niet makkelijk, we wisten dat het moeilijk zou worden. We hebben karakter getoond en laten zien dat we een geweldig team zijn tegen een geweldige tegenstander. We moeten credits geven aan onze verdediging.'

Inter ging afgelopen vrijdag nog onderuit tegen Spezia in de Serie A. De fel bekritiseerde Samir Handanovic verdedigde toen het doel van de Nerazzurri. Vier dagen later liet Onana zien waarom hij over het algemeen de voorkeur geniet met alweer zijn vijfde clean sheet in deze Champions League-campagne. Bij vrijwel elk Italiaans krijgt de Kameroener een 8 voor zijn optreden en behoort hij tot de absolute uitblinkers. 'Onana leverde een bezielende prestatie', zag ook voormalig spits Peter Crouch bij BT Sport.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Inter - AC Milan
Als het aan voorzitter Steven Zhang ligt, kunnen we onze borst natmaken voor een stadsderby in de kwartfinales van de Champions League. 'Elk team is sterk, maar als ik naar de afgelopen zeven jaar kijk, hebben de Milanese derby's me zoveel emoties gegeven, dat ik graag de derby met Milan zou willen spelen.'

Uiteindelijk werd niet Onana, maar Hakan Calhanoglu uitgeroepen tot man van de wedstrijd. 'Ik weet niet wat ik moet zeggen, er zijn zoveel emoties, nu zijn we trots, we hebben het goed gedaan vandaag, we hebben iets verkeerd gedaan', zei de Turk bij Sky. ' Er kan van alles gebeuren in de Champions League , deze zet geeft ons motivatie om weer op te staan.'

'Kippenvel in de slotfase door het houtwerk en super Onana', kopt La Gazzetta dello Sport daags na de triomf van Inter. Woensdagavond kan Napoli de derde Italiaanse ploeg worden die de kwartfinales van de Champions League bereikt. Alleen Juventus sneuvelde in een eerder stadium.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.