Wereldredding Onana helpt Inter naar de kwartfinale

Reacties

Internazionale heeft zich woensdag bij de beste acht clubs van Europa geschaard. De ploeg van Simone Inzaghi speelde op bezoek bij FC Porto met 0-0 gelijk, hetgeen voldoende was na de nipte 1-0 zege in de thuiswedstrijd.

Wereldredding Onana helpt Inter naar de kwartfinale
© Pro Shots
FC Porto
FC Porto
0 - 0
Internazionale
Internazionale

De eerste dreiging kwam van de thuisploeg, waar veteraan Pepe op het laatst moest afhaken centraal achterin. Een afstandsschot van Mateus Uribe vloog rakelings langs het doel van Andre Onana. De Kameroener moest op een schot van Stephen Eustaquio wél handelend optreden: het was niet hard maar wel heel goed geplaatst en vereiste dus een knappe redding.

Verder had de eerste helft in het noorden van Portugal weinig om het lijf. De ploeg van Sérgio Conçeicao wist dat het een achterstand had op te halen, maar maakte er weinig haast bij. Pas op slag van rust was Eustaquio in de buurt van gevaar, maar hij kon net niet bij een vrije trap van Pepê.

Na rust moest vooral Matteo Darmian een keer goed opletten, de vleugelspeler kon met een perfecte tackle een gevaarlijke aanval van Porto verijdelen. De thuisploeg schoof meer en meer op naar voren, maar echt wankelen deed Inter niet. Lautaro Martínez kreeg aan de overkant zelfs een kans op 0-1, maar was net te laat bij de bal.

Aan het resultaat veranderde het niets. Internazionale, waar onder anderen Stefan de Vrij inviel, sleepte het resultaat waarvoor het was gekomen over de streep, al kwam het in de blessuretijd nog in de problemen. Porto, met de moed der wanhoop, zag eerst een schot van de lijn gekeerd worden en raakte vervolgens de paal nadat Onana een vinger tegen de bal kreeg, en in de nastoot nog de lat. Inter overleefde de hachelijke momenten stuk voor stuk zonder kleerscheuren. Middenvelder Pepê kreeg in de slotfase nog rood voordat de arbiter affloot.

Zodoende zijn de blauw-zwarten voor het eerst sinds 2011 weer eens vertegenwoordigd bij de laatste acht van Europa. Vrijdag behoort bij de loting een derby tegen AC Milan tot de mogelijkheden.

De uitschakeling van FC Porto is overigens goed nieuws voor de Nederlandse topclubs. Ons land wedijvert met Portugal om de zesde plaats op de coëfficiëntenranglijst van de UEFA, die recht geeft op twee rechtstreekse startbewijzen voor de Champions League. Met Porto sneuvelt een Portugese troef. Als Sporting Portugal donderdag ook wordt uitgeschakeld, is de zesde plaats Nederland niet meer af te nemen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.