Forest-aanvoerder besluit emotionele tijd met heuglijk nieuws

Reacties

Joe Worrall, de aanvoerder van Premier League-club Nottingham Forest, heeft zijn contract bij de club verlengd tot medio 2026. Het is voor de verdediger het sluitstuk van een emotionele periode waarin zijn oom overleed in een tragisch ongeval.

Forest-aanvoerder besluit emotionele tijd met heuglijk nieuws
© Pro Shots
Chelsea
Chelsea
0 - 1
Nottingham Forest
Nottingham Forest

Worrall vond toch de kracht om zijn ploeg te ondersteunen in de uitwedstrijd bij Chelsea, die de ploeg van Steve Cooper knap met 0-1 wist te winnen. 'Je moet toch door. De afgelopen dagen zijn verschrikkelijk geweest, maar we zijn als familie bij elkaar gebleven. Over hem en over zijn leven nadenken is iets dat ik in eigen huis doe, maar omdat hij politieman was krijgt zijn overlijden veel aandacht, dat is wel vreemd', sprak hij tegen talkSPORT.

Manager Cooper was na afloop van de wedstrijd tegen Chelsea vol lof over zijn kapitein. 'Hij heeft het ongelofelijk gedaan. Ik wist ervan voordat het openbaar werd, en hij heeft zich weggecijferd voor de club. Het was een uitlaatklep voor hem. Ik heb de woorden niet om zijn prestaties in deze week mee te beschrijven. Deze overwinning zal hem en zijn familie een tijdje een goed gevoel geven, al is er niets dat hetgeen is gebeurd beter kan maken.'

Ook de Engelse pers was onder de indruk van Worralls veerkracht. 'Als hij geen schot blokkeerde, kopte hij wel een bal weg. Het is al lastig genoeg om Premier League-voetbal te spelen tegen één van de betere ploegen in het land, maar het is heel veel gevraagd om dat te doen na een treurig voorval in de familie. Worrall ging daar groots mee om', zo vond BBC-analist Garth Crooks.

Nu heeft Worrall, die de jeugdopleiding doorliep en 220 keer het rode shirt droeg namens het eerste elftal, zijn contract verlengd. 'Kijk maar naar de toekomst, die ziet er goed uit. Iedereen weet hoezeer we beter proberen te worden. De eigenaar heeft bewezen dat hij een familie wil bouwen en een echte identiteit, niet alleen in de club maar ook in de competitie en op het wereldtoneel. We willen weer een grootmacht worden', aldus de aanvoerder.

Bekijk hier al onze video's
Meer Nottingham Forest
Meer over Nottingham Forest
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.