Font heeft oplossing Barcelona in gedachten: 'Dan wil Messi blijven'

Reacties

Als het aan presidentskandidaat Victor Font ligt, keert Pep Guardiola terug bij Barcelona. De trainer die tussen 2008 en 2012 de leiding had bij de Catalaanse club moet er mede voor zorgen dat Lionel Messi Barça ook de komende jaren nog trouw blijft.

Font heeft oplossing Barcelona in gedachten: 'Dan wil Messi blijven'
© Pro Shots

Met de wens om Guardiola terug te halen is Font niet de enige presidentskandidaat. Joan Laporta, die tussen 2003 en 2010 ook al de macht had bij Barcelona en zich nu weer kandidaat heeft gesteld, ziet het ook zitten dat de succestrainer weer wordt binnengehaald in Camp Nou. Het contract van Guardiola bij Manchester City loopt komende zomer af.

Waar Laporta duidelijk een rol als trainer voor zich ziet voor Guardiola laat Font in gesprek met Sky Sports nog in het midden welke rol de 49-jarige oefenmeester moet bekleden. Hij acht het vooral belangrijk dat clubmensen als hij terugkeren bij Barcelona. 'De meeste professionals die de cultuur van de club kennen zijn ook fans die van deze club houden, zoals Guardiola, Xavi, Iniesta en Puyol.'

'Ze zijn stuk voor stuk legendes die Barcelona kennen, maar er op dit moment niet werken', vervolgde Font. 'We moeten ervoor zorgen dat ze terugkeren om in de toekomst een project te hebben waar mensen deel van willen uitmaken. Het enige dat Messi nodig heeft is deel uitmaken van een project waarbij de Champions League gewonnen kan worden. We hebben er geen twijfels over dat dat ons gaat lukken als we de eer krijgen om het roer over te nemen bij Barcelona.'

Op dit moment is Ronald Koeman de trainer van Barcelona, waar Josep Maria Bartomeu opstapte als voorzitter. Font zei eerder nog dat Koeman niet zijn keuze was en hij liever Xavi zou willen hebben op die positie. De presidentskandidaat krabbelde vervolgens terug en wilde Xavi op de post van general manager hebben. Koeman ligt nog tot medio 2022 vast.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.