Fonseca trots op gekozen tactiek tegen Ajax

Reacties

AS Roma kreeg in het tweeluik met Ajax een boel kansen tegen, maar slechts tweemaal was het raak voor de Amsterdammers. Mede daardoor is het de Italiaanse club die in de halve finale van de Europa League staat. Trainer Paulo Fonseca is trots op de uitgevoerde tactiek en weerspreekt een identiteitscrisis.

Fonseca trots op gekozen tactiek tegen Ajax
© Pro Shots

In de Johan Cruijff Arena won Roma met 1-2, waardoor het 1-1 gelijkspel in Rome voldoende was voor de thuisclub om door te stoten in het Europese toernooi. Fonseca was erg blij met het verdedigende spel van zijn team, juist omdat Roma daar dit seizoen veel kritiek op kreeg. 'Mensen vertelden ons het hele seizoen dat Roma goed, aanvallend voetbal speelde, maar dat het in verdedigend opzicht matig was. In de twee duels met Ajax hebben we een andere strategie gekozen en dat pakte goed uit', aldus Fonseca op een persmoment voor de volgende wedstrijd van Roma in de competitie tegen Torino.

Het stemt Fonseca tevreden dat zijn team ook een andere wedstrijdaanpak beheerst. 'Het betekent niet dat Roma zijn identiteit is kwijtgeraakt. We weten gewoon hoe we het anders aan kunnen pakken als de wedstrijd er om vraagt.' Na het uitschakelen van Ajax is de Portugese trainer wel bang dat het in de Serie A moeilijker wordt. 'Clubs die ver komen in Europa betalen daar in nationaal opzicht de prijs voor. Villarreal ging onderuit, Bayern München speelde gelijk… Het heeft gewoon invloed op de spelers.'

Roma speelt nog drie Serie A-wedstrijden – tegen Torino, Atalanta Bergamo en Cagliari – voordat de eerste wedstrijd tegen Manchester United in de halve finale van de Europa League op de planning staat. De laatste keer dat Roma in een finale van een Europees toernooi stond was in 1991, toen de (dubbele) eindstrijd om de UEFA Cup verloren ging tegen Internazionale.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.