Fohlen-flops als De Jong maken komst Embolo mogelijk

Reacties

Zijn prestaties bij Die Fohlen hebben Luuk de Jong allerminst een prominente plek bezorgd in de clubhistorie. Toch zijn ze bij Borussia Mönchengladbach vijf jaar na zijn afscheid blij met de Oranje-international.

Fohlen-flops als De Jong maken komst Embolo mogelijk

In 2012 betaalde Borussia Mönchengladbach twaalf miljoen euro aan FC Twente voor De Jong. Het Duitse avontuur werd geen succes en in 2014 werd de aanvaller voor minder dan de helft van die transfersom aan PSV verkocht.

Toch was transferflop De Jong niet helemaal vergeten, zeker niet door de leiding. Want bij de onderhandelingen met PSV werden afspraken gemaakt over de financiële afhandeling bij toekomstige transfers. Dus ging het vingertje omhoog toen de Oranje-international en paar weken geleden de overstap maakte naar Sevilla.

De Jong is niet de enige die met dergelijke doorverkoopafspraken nog in het Gladbach-vizier bleef. Die Fohlen delen immers ook in de miljoenentransfers van oud-spelers Djibril Sow (naar Eintracht Frankfurt) en Nico Schulz (Borussia Dortmund). De twee kenden weinig geluk in hun tijd bij BMG, maar staan er getuige de deze zomer betaalde afkoopsommen (respectievelijk 9 en 25 miljoen euro) beter op.

In totaal vloeide er deze zomer volgens Kicker zo'n acht miljoen euro van transfers van de drie Fohlen-flops richting Borussia Mönchengladbach, dat daarmee de komst van Breel Embolo grotendeels al heeft afgedekt. De Zwitserse spits van Schalke 04 kostte immers tien miljoen euro.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.