Fluitconcerten in Brugge: problemen Club nemen toe na bekerblamage

Reacties

De spanning is om te snijden bij Club Brugge, dat woensdag op beschamende wijze het bekertoernooi heeft verlaten. Noa Lang opende nog de score, maar daarna ging het helemaal fout tegen Sint-Truiden (1-4).

Fluitconcerten in Brugge: problemen Club nemen toe na bekerblamage
© Pro Shots
Club Brugge
Club Brugge
1 - 4
Sint-Truiden
Sint-Truiden

Lang begon in zijn eerste wedstrijd na het WK meteen in de basis en zorgde nog voor de openingstreffer, maar na een uitstekend begin zakte Club ver weg. Een blunder van Simon Mignolet - de ervaren sluitpost schoot de bal bij een uittrap tegen Christian Brüls aan - leidde de gelijkmaker in, waarna Sint-Truiden na rust wegliep (1-4). Dat betekent dat het avontuur in de Croky Cup er voor Club na de achtste finale al op zit.

'Dat zorgt voor allesbehalve een leuke sfeer', zei trainer Carl Hoefkens, die bij Het Laatste Nieuws niet wilde spreken van een crisis. 'Dan kijk ik vooral naar de manier waarop wij trainen en werken: die is goed. Dat zag je in de openingsfase. De dingen waarop we getraind hebben, die kwamen eruit. Alleen op het moment dat de druk hoger wordt na tegengoals, dan is het een kwestie van moeten en daar hebben we problemen mee.'

De supporters van de thuisploeg lieten hun onvrede blijken door de eigen spelers uit te fluiten. Door de huidige vierde plaats in de Pro League (dertien punten achter RC Genk) en de bekeruitschakeling neemt het chagrijn alleen maar toe. 'Daar heb ik alle begrip voor, ze zijn gewend om te winnen', zei Hoefkens over de fluitconcerten. 'Dat ze dan hun ongenoegen uiten na zo’n zware cijfers, schrikt me niet. Zeker niet omdat ze met zoveel aanwezig waren voor deze wedstrijd op een weekdag.'

Achter de naam van Lang staat overigens nog een vraagteken voor het thuisduel met OH Leuven, dat op tweede kerstdag wordt gespeeld. De Oranje-international viel uit met hamstringproblemen en wordt donderdag onderzocht.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.