Flitsminuut niet genoeg voor Marseille: Brighton pakt Europese primeur

Reacties

De ontgroening van Brighton & Hove Albion op het Europese toneel verloopt niet bepaald vlekkeloos. De Engelse subtopper stevende donderdag tegen Olympique Marseille af op de volgende nederlaag, maar rechtte vlak voor tijd de rug. Dankzij een benutte penalty van João Pedro greep Brighton het eerst punt ooit in Europa (2-2).

Flitsminuut niet genoeg voor Marseille: Brighton pakt Europese primeur
Olympique Marseille
Olympique Marseille
2 - 2
Brighton & Hove Albion
Brighton & Hove Albion

Het Brighton van Roberto De Zerbi is een ploeg om op elk niveau rekening mee te houden. Des te verrassender was het dat The Seagulls tijdens het debuut in de Europa League in eigen huis onderuitgingen tegen AEK Athene. Een goed resultaat in Stade Vélodrome zou absoluut geen overbodige luxe zijn.

Olympique Marseille verliet de Johan Cruijff Arena twee weken geleden met een punt. Vlak na de remise tegen Ajax stelde de directie van de Franse topclub Gennaro Gattuso aan als opvolger van de ontslagen Marcelino. Met de flamboyante Italiaan aan het roer gingen de duels met Paris Saint-Germain en AS Monaco verloren.

Halverwege de eerste helft speelde Marseille in 89 seconden tijd alle frustratie van zich af. In de 19de minuut opende Chancel Mbemba de score, iets meer dan een minuut later verdubbelde Jordan Veretout de voorsprong (2-0). Dat was een enorme klap voor Brighton, dat met Jan Paul van Hecke en Joël Veltman in de basis startte.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Pascal Gross zorgde tien minuten na rust voor de aansluitingstreffer en daarmee uitzicht op een resultaat. Brighton had de bal, werd sterker, maar leek er in de slotfase niet meer in te slagen om langszij te komen. Een fout van Jonathan Clauss bood uitkomst. De Frans international veroorzaakte vlak voor tijd een penalty, die door invaller Pedro werd benut (2-2).

Dat betekent dat AEK Athene na twee wedstrijden verrassend aan de leiding gaat. De Grieken speelden donderdag gelijk tegen Ajax (1-1). De Amsterdammers staan net als Marseille op twee punten. Brighton sleepte het eerste puntje uit het vuur, maar staat nog altijd laatste. 

UEFA Europa League

Stand Groep B UEFA Europa League 2023/2024

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Brighton & Hove Albion
6
4
1
1
10-5
+5
13
2
Olympique Marseille
6
3
2
1
14-10
+4
11
3
Ajax
6
1
2
3
10-13
-3
5
4
AEK Athens
6
1
1
4
6-12
-6
4
* Actueel tot en met 3 jun. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.