Flitsende kampioen Fulham jaagt met scorende Tete op record van Man City

Reacties

Fulham was al zeker van promotie naar de Premier League en heeft zich maandag, mede dankzij een doelpunt van Kenny Tete, in stijl verzekerd van het kampioenschap in het Championship. Voor de laatste speelronde is er nu nog een laatste doelstelling: een record van Manchester City breken.

Flitsende kampioen Fulham jaagt met scorende Tete op record van Man City
© Pro Shots
Fulham
Fulham
7 - 0
Luton Town
Luton Town

Fulham beleeft na de degradatie van vorig jaar een geweldig seizoen op het tweede niveau en bereikte maandag tegen Luton Town als derde ploeg ooit de grens van honderd doelpunten in één Championship-jaar. Het doelpuntenrecord in de competitie staat op naam van Manchester City, dat in het seizoen 2001/02 kampioen werd met 108 goals. Fulham staat na maandag op 106 treffers en heeft nog een kans om het record van de huidige Premier League-koploper uit de boeken te schieten.

Maandag werd het kampioensfeestje van The Cottagers op gepaste wijze gevierd en Tete hielp mee met het op zijn kop zetten van Craven Cottage. De veertienvoudig Oranje-international bleef Fulham na de degradatie van vorig seizoen trouw en maakte tegen Luton zijn tweede goal van dit seizoen, door van afstand hard raak te schieten. Het betekende de 2-0: Tom Cairney had even hiervoor de score geopend.

De topscorer van Fulham is Aleksandar Mitrovic en uiteraard deelde ook hij mee in de feestvreugde. Na de 3-0 van Fábio Carvalho maakte de Serviër zijn 42ste doelpunt (!) van het seizoen en na doelpunten van Bobby Reid en Jean Michel Seri tekende Mitrovic ook nog voor het slotakkoord: 7-0. Daarmee brak hij het record van Guy Whittingham, die in het seizoen 1992/93 42 keer scoorde voor Portsmouth. 

Na de zevenklapper tegen Luton en het veiligstellen van de titel staat de laatste speeldag voor Fulham en Mitrovic nu ook in het teken van het schrijven van historie. Op bezoek bij Sheffield United gaat de kampioen proberen om het record van Manchester City te verbreken.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.