Flinke tegenvaller Spurs: Vertonghen lang aan de kant

Reacties

Jan Vertonghen heeft zaterdag in het competitieduel met West Bromwich Albion (4-0) ernstige schade aan de banden van zijn linkerenkel opgelopen. De Belgische verdediger van Tottenham Hotspur staat daardoor waarschijnlijk twee maanden aan de kant.

Flinke tegenvaller Spurs: Vertonghen lang aan de kant

Vertonghen heeft verschillende scans ondergaan sinds hij het veld van White Hart Lane zaterdagmiddag met een van pijn vertrokken gezicht verliet. Diverse gezaghebbende Engelse media stellen dat de 29-jarige ex-Ajacied door zijn zware blessure minimaal tot half maart aan de kant staat. Spurs wil die diagnose zelf niet bevestigen, zoals de club nooit doet bij geblesseerde spelers, maar moet vrezen dat de linksbenige verdediger zeker tien wedstrijden mist.

Het is een flinke klap voor manager Mauricio Pochettino. Vertonghen vormde een belangrijke pion in de driemansdefensie. De Argentijn zal nu Ben Davies of Kevin Wimmer moeten inpassen in de 3-4-2-1-formatie waarmee zijn ploeg de laatste weken tot grote hoogte steeg. Een vervanger aantrekken vindt Pochettino niet noodzakelijk. Wimmer maakte vorig seizoen indruk toen Vertonghen geveld was door een knieblessure, terwijl Davies bij Wales in hetzelfde systeem speelt.

Voor Vertonghen zelf is de nieuwe enkelblessure een flinke klap. Afgelopen zomer moest de bij Ajax doorgebroken Belg tijdens het EK afhaken bij de Belgische nationale ploeg door een vergelijkbare kwetsuur. Daardoor miste hij de kwartfinale tegen Wales, die met 3-1 verloren ging. Ook dit keer zal Vertonghen enkele belangrijke duels missen. Zo gaat Tottenham, tweede in Engeland, zaterdag op bezoek bij Manchester City. Medio februari wachten Liverpool en AA Gent (Europa League).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.