'Flinke koerswijziging NAC: bouwmagnaat neemt aandelen over'

Reacties

NAC heeft op korte termijn een nieuwe eigenaar. Dat maakte regionale krant BN DeStem vrijdagmiddag bekend. Bouwmagnaat Karel Vrolijk zou de aandelen hebben overgenomen.

'Flinke koerswijziging NAC: bouwmagnaat neemt aandelen over'

De drie grootaandeelhouders van de Bredanaars zetten hun meerderheidsbelang afgelopen zomer in de etalage. Sinds 2014 waren Wim van Aalst, Rob van Weelde en Paul Burema eigenaar van de club. Het aandelenpakket was voor een krappe zeventig procent in handen van het vermogende drietal. Zij werden aangevuld door zeventien aandeelhouders met een minderheidsbelang.

Volgens de krant zou de Eerstedivisionist nog vrijdag het nieuws over de overname brengen. De eigenaren verkochten hun totale aandelenpakket voor ongeveer zes miljoen euro.

Karel Vrolijk is een van de initiatoren van de koop van de Parel van het Zuiden. De supporter en sponsor is een kapitaalkrachtige, lokale ondernemer. De bouwmagnaat vervult een prominente rol bij de overname en zou nu eigenaar van de club worden.

Vrijdagavond ontvangt NAC FC Volendam voor een duel in de competitie. De Bredanaars staan momenteel op een teleurstellende negende plaats. Desondanks strijdt het nog voor een plaats in de play-offs. Een doel voor de nieuwe eigenaar, want Vrolijk zou met NAC binnen twee seizoenen willen promoveren.

Bekijk hier al onze video's
Meer Keuken Kampioen Divisie
Meer over Keuken Kampioen Divisie
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.