Flinke domper City: De Bruyne opnieuw weken uitgeschakeld

Reacties

Kevin De Bruyne staat opnieuw vijf tot zes weken aan de kant. De Belgische middenvelder van Manchester City liep in het duel met Fulham in de vierde ronde van het toernooi om de Carabao Cup (2-0 winst) een beschadiging aan zijn knieband op, zo blijkt uit scans die vrijdag zijn gemaakt.

Flinke domper City: De Bruyne opnieuw weken uitgeschakeld

De 27-jarige De Bruyne hoeft geen operatie te ondergaan, maar de forse blessure is wel opnieuw een tegenvaller voor de Belg. Hij raakte in de openingswedstrijd van de Premier League tegen Arsenal namelijk ook al geblesseerd aan zijn knie.

'Gisteren was heel vervelend voor Kevin', sprak Guardiola bij de persconferentie van vrijdag. 'Gelukkig hoeft hij niet geopereerd te worden. Hij kan nu tijd doorbrengen met zijn zoontje en familie. Na de interlandbreak komt hij sterker terug om te helpen onze doelstellingen te behalen.' 

De Bruyne moest door zijn vorige blessure zeven competitiewedstrijden vanaf de tribune toekijken, waarna hij twee weken geleden tegen Burnley zijn rentree maakte. De nieuwe blessure van De Bruyne komt Pep Guardiola bijzonder slecht uit. De manager van Manchester City liet na afloop van het duel met Fulham weten dat De Bruyne zijn oude topniveau weer naderde.

'De Kevin van vandaag is de Kevin die we kennen. Hij deed het sterk tegen Shakhtar en speelde al wat minuten in lastige omstandigheden tegen Tottenham. Vandaag was hij betrokken in aanvallend en defensief opzicht', zei Guardiola, die op dat moment nog niet op de hoogte was van de blessure. 'Het wordt nu bekeken door de dokter. Ik weet nu nog niet of er niets aan de hand is of dat het iets serieus is.'

Manchester City speelt zondag (16.00 uur) de thuiswedstrijd tegen Southampton.

Premier League

Stand Premier League 2018/2019

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Manchester City
38
32
2
4
95-23
+72
98
2
Liverpool
38
30
7
1
89-22
+67
97
3
Chelsea
38
21
9
8
63-39
+24
72
4
Tottenham Hotspur
38
23
2
13
67-39
+28
71
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.