Flink gewijzigd Jong Oranje blijft foutloos dankzij Sierhuis en Boadu

Reacties

Jong Oranje heeft ook de negende EK-kwalificatiewedstrijd winnend afgesloten. De flink geplaagde ploeg van bondscoach Erwin van de Looi rekende in eigen huis simpel af met de leeftijdgenoten van Wit-Rusland, waardoor poulewinst binnen handbereik is.

Flink gewijzigd Jong Oranje blijft foutloos dankzij Sierhuis en Boadu
© Pro Shots
Nederland O21
Nederland O21
5 - 0
Wit-Rusland O21
Wit-Rusland O21

Jong Oranje had de eerste acht kwalificatieduels gewonnen met een doelsaldo van 40-3, waardoor plaatsing voor het EK van 2021 al eerder een feit werd. In de afsluitende duels met Wit-Rusland en Portugal (woensdag, uit) staat dus enkel nog de groepswinst op het programma. In dat opzicht deed de beloftenploeg zondagmiddag goede zaken door eenvoudig te winnen.

Dat was een opsteker, na een paar dagen vol personele problemen. Zo keerden Dani de Wit en Tyrell Malacia met blessures terug naar hun clubs, werden Sven Botman en Ryan Gravenberch doorgeschoven naar het Nederlands elftal en testte Abdou Harroui op de avond voor de wedstrijd positief op het coronavirus. Tweeënhalf uur voor de aftrap in het stadion van Almere City FC maakte de KNVB bekend dat Harroui het trainingskamp om die reden had verlaten.

Dubbele dreun
Van de Looi moest dus sowieso puzzelen en besloot om nog wat extra te schuiven. Zo begonnen potentiële basisklanten als Cody Gakpo, Justin Kluivert, Ferdi Kadioglu, Perr Schuurs, Joshua Zirkzee en Deyovaisio Zeefuik op de bank. Zij zagen hoe de eerste grote kans voor de bezoekers was, maar na een vlotte aanval werd de bal in het zijnet geschoten. Kort nadat een voorzet van Jordan Teze op de lat was geploft, deelde het veel betere Jong Oranje binnen twee minuten vervolgens een dubbele dreun uit.

Eerst schoot Kaj Sierhuis de bal in de korte hoek, na een passje van Jurgen Ekkelenkamp, vrijwel direct daarna werd het ook 2-0.  Sergey Volkov wilde de bal in zijn eigen zestien wegschieten, maar schoot de bal tegen het uitgestoken been van Myron Boadu aan. De spits van AZ zag tot zijn eigen verbazing dat het speeltuig voorbij de al vroeg ingevallen keeper Maksim Plotnikov het doel in rolde.

Na rust deed Jong Oranje snel zaken, via een fraai schot in de verre hoek van Boadu. Hij maakte zijn tweede van de middag, iets wat Sierhuis een kwartiertje later ook deed. De aanvaller van Stade de Reims tikte een voorzet van de linkerkant als een echte spits binnen en zorgde in de slotfase ook nog voor het slotakkoord. Op aangeven van Sherel Floranus completeerde Sierhuis zijn hattrick: 5-0.

Jong Oranje heeft nu zes punten meer dan Jong Portugal, dat later op de zondag in actie komt. Woensdag treffen beide ploegen elkaar dus in de laatste groepswedstrijd, dat wordt een rechtstreeks gevecht om de groepswinst.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.