Fletcher loodst Marseille langs vierdeklasser Trélissac

Reacties

Olympique Marseille heeft zich als laatste geplaatst voor de kwartfinale van de Coupe de France. Vierdeklasser Trélissac zag door toedoen van Steven Fletcher het bekeravontuur stranden (0-2).

Fletcher loodst Marseille langs vierdeklasser Trélissac

Met Karim Rekik in de basis had Olympique Marseille alle moeite de wedstrijd vroegtijdig te beslissen. De treffer van Romain Alessandrini in de 33ste minuut kreeg pas in de slotfase een vervolg. Steven Fletcher, die met een fraaie assist aan de basis had gestaan voor de 0-1, maakte in de 86ste minuut met zijn eerste goal voor L'OM de 0-2.

Het moeizame bekersucces liet ook zien waarom er wordt gezocht naar een nieuwe eigenaar. Want Margarita Louis-Dreyfus heeft volgens L'Equipe Olympique Marseille te koop gezet. De 53-jarige Zwitserse heeft geen trek meer om elk jaar de tekorten te moeten aanzuiveren, laat staan te investeren om L'OM weer mee te laten doen om de prijzen.

Naar verluidt moet er tweehonderd miljoen euro worden neergelegd voor de kwakkelende topclub. De ene helft gaat naar Dreyfus. De andere helft moet worden gebruikt om de selectie te versterken, zodat Marseille weer de concurrentie kan aangaan met Paris Saint-Germain.

Dit seizoen is het gat tussen die twee clubs groot. Het onaantastbare PSG gaat aan de leiding in Ligue 1 en heeft een voorsprong van 35 punten op nummer tien Marseille. L'OM is in de strijd om de Coupe de France nog wel een concurrent voor PSG, dat zich woensdag overtuigender (3-0 tegen Olympique Lyon) schaarde bij de laatste acht.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.