Flekken leidt zege Dortmund in met kapitale blunder

Borussia Dortmund heeft ook zijn tweede competitiewedstrijd van het seizoen in een winstpartij omgezet. Die Borussen hadden het vrijdag lastig tegen SC Freiburg, maar werden geholpen door een kapitale blunder van Mark Flekken. De Oranje-international ging bij de gelijkmaker flink in de fout.

© Imago
SC Freiburg
SC Freiburg
1 - 3
Borussia Dortmund

Jamie Bynoe-Gittens bezorgde het Dortmund van trainer Edin Terzic met zijn eerste doelpunt ooit de gelijkmaker. De achttienjarige rechtsbuiten was na ruim een uur voetballen in de ploeg gekomen voor Thorgan Hazard. Hij ging na 77 minuten de combinatie aan met Youssoufa Moukoko, die op zijn beurt in de ploeg was gekomen voor Donyell Malen, en probeerde het met een schot vanuit de tweede lijn. Flekken liet de bal door zijn vingers glippen: 1-1.

De bezoekers gingen weer helemaal in een overwinning geloven en kregen loon naar werken. Zes minuten voor tijd knalde Moukoko na een fraaie aanval, en na een slim tikje van Julian Brandt, de 1-2 achter de dit keer kansloze Flekken. In de eerste helft was Dortmund overigens nauwelijks tot serieuze mogelijkheden gekomen, afgezien van kansjes voor Malen en aanwinst Anthony Modeste.

Freiburg opende na 35 minuten de score: Michael Gregoritsch kopte tegendraads fraai raak. Uiteindelijk draaide Dortmund in de tweede helft dus de rollen om, na de invalbeurten van Bynoe-Gittens en Moukoko. In de 88ste minuut maakte Marius Wolf er met een droog schot in de verre hoek ook nog 1-3 van en maakte hij aan alle onzekerheid een einde.