Fledderus pareert verwijten over Da Cruz: 'Alles volgens het boekje gedaan'

Reacties

Technisch directeur Mark-Jan Fledderus van FC Groningen heeft zaterdagavond gereageerd op de gang van zaken rond de transfer van Alessio da Cruz. De 23-jarige aanvaller onderging vrijdag zijn medische keuring bij PEC Zwolle, maar vertrok toch naar het noorden.

Fledderus pareert verwijten over Da Cruz: 'Alles volgens het boekje gedaan'

PEC is daar 'des duivels' over, zo gaf technisch manager Mike Willems zaterdag aan tegenover VI. 'Ik vind het wel bijzonder dat je een speler gaat benaderen die al bij een andere club medisch gekeurd is', reageerde hij namens de Zwollenaren. Willems gaf aan dat hij via WhatsApp contact had gehad met Fledderus.

De td van Groningen geeft nu zijn versie van het verhaal. 'Alessio is een jongen die we al meer dan een jaar op de radar hadden. Wij zijn vorig seizoen al met hem en Parma in contact geweest over een eventuele transfer. Toen bleek er helaas niets mogelijk, maar we zijn altijd contact met hem blijven houden. Recent werd duidelijk dat hij op de markt kwam. Toen hebben wij ons gemeld bij Parma en hen gevraagd of hij nog beschikbaar was. Dat bleek zo te zijn. Vervolgens zijn wij er met hen uitgekomen', zegt Fledderus.

PEC was een speler aan het keuren waren met wie ze nog niet rond waren

'Wij hebben toen contact opgenomen met zijn management. Zij gaven ook aan dat Alessio nog beschikbaar was en dat er geen sprake van een akkoord met een andere club was. Daarna zijn we ook naar hen toe in actie gekomen, omdat we Alessio een heel interessante speler vinden. Gezien de band die wij met Alessio hadden, wilde hij vervolgens heel graag naar ons komen', legt Fledderus uit.

'Het kan inderdaad goed zijn dat PEC op hetzelfde moment ook met hem bezig was en er misschien eerder bij is geweest. Maar zowel Parma als het management van Alessio heeft naar mij toe aangegeven dat er met hen geen sprake is geweest van een akkoord. Vrijdagavond kreeg ik een appje van Mike Willems, waarin hij aangaf dat zij Alessio al medisch gekeurd hadden. Dat is natuurlijk hun goed recht, maar dat betekent wel dat ze een speler aan het keuren waren met wie ze nog niet rond waren', aldus Fledderus.

'Ik herken mij dus totaal niet in verhalen dat wij iets verkeerds gedaan zouden hebben. Ik begrijp best dat er bij Zwolle teleurstelling kan zijn, maar in deze fase van de markt zit je soms gewoon achter dezelfde spelers aan en is er sprake van concurrentie. Wij hebben alles volledig volgens het boekje gedaan en alles netjes via Parma en het management van Alessio afgehandeld.'

Het grote verschil met de situatie van Diemers is dat wij wél een akkoord hadden met Fortuna

Groningen heeft bij het huren van Da Cruz een optie tot koop bedongen, die binnen de reikwijdte van Groningen ligt, mocht hij het goed gaan doen in het noorden. 'Ik ben heel benieuwd naar de samenwerking en heel enthousiast dat we hem hebben kunnen halen. Want hoe ik hem ken, kan Alessio bij Groningen een heel bijzondere speler worden', voorspelt Fledderus.

Eerder deze transferzomer maakte Groningen een vergelijkbare situatie mee met Mark Diemers, al vindt Fledderus dat het in dat geval totaal anders lag. 'Het grote verschil is dat wij over Diemers wél een akkoord hadden met Fortuna Sittard.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer PEC Zwolle
Meer over PEC Zwolle
Meer FC Groningen
Meer over FC Groningen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.