Fitte Mbappé kan duizelingwekkende cijfers opvijzelen in CL-clash met City

Reacties

Kylian Mbappé is woensdagavond gewoon van de partij als Paris Saint-Germain het opneemt tegen Manchester City. De 22-jarige aanvaller raakte geblesseerd tegen FC Metz, maar de sterspeler is fit genoeg om mee te doen in de halve finale van de Champions League.

Fitte Mbappé kan duizelingwekkende cijfers opvijzelen in CL-clash met City
© Pro Shots
PSG
PSG
1 - 2
Manchester City
Manchester City

'Juan Bernat is naast Alexandre Letellier de enige die niet beschikbaar is', zo stelde PSG-coach Mauricio Pochettino de fans van de Franse club gerust. Pochettino verwachtte al weinig problemen met de blessure van zijn sterspeler, maar op de persconferentie in aanloop naar de halve finale tegen Manchester City kon hij melden dat Mbappé definitief van de partij is.

En dat is bepaald niet onbelangrijk voor PSG. In de achtste finale van de Champions League maakte Mbappé in totaal vier goals tegen Barcelona en mede dankzij twee goals van de Fransman in de uitwedstrijd tegen Bayern München hoort PSG dit seizoen wederom bij de beste vier ploegen van Europa nadat het vorig seizoen al de finale van het miljardenbal had gehaald.

In de laatste vijf wedstrijden waarin Mbappé meedeed, scoorde hij zeven keer. Met zijn twee goals tegen FC Metz schaarde de Franse aanvaller zich bovendien in een rijtje met Robert Lewandowski (36 goals), Erling Haaland, Lionel Messi en Cristiano Ronaldo van spelers die dit seizoen minstens 25 goals maakten in de vijf grote Europese competities. In de Champions League staat Mbappé momenteel op acht goals. Nooit maakte een Fransman meer goals in één Champions League-seizoen. Na de evenaring van dat Franse record wacht nu dus het verbreken van de cijfers die ook Wissam Ben Yedder en David Trezeguet al eens noteerden.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Mbappé zal dit Champions League-seizoen in elk geval nog minstens twee goals willen maken. Erling Haaland staat immers op tien goals dit seizoen en is daarmee de topscorer in het huidige seizoen van het miljardenbal. Mocht Mbappé inderdaad tegen Manchester City het net weten te vinden, dan scherpt hij ook een ander fraai records nog maar eens aan. Met 27 Champions League-goals is de Fransman de speler met de meeste goals vóór zijn 23ste verjaardag. Het oude record stond op naam van Lionel Messi die 25 goals maakte voordat hij 23 kaarsjes uitblies. Mbappé heeft echter nog tot 20 december 2021 de tijd om goals te maken als 22-jarige.

Teamgenoot Neymar, die ook aanschoof op de persconferentie van PSG gaf aan zeker te weten dat Mbappé meer records gaat breken. 'Hij is een geweldige speler en ik weet zeker dat hij zal blijven scoren om nog meer records te pakken. Een fantatisch persoon', aldus de Braziliaan over Mbappé, die dit seizoen op 32 goals in alle competities staat. Alleen Lewandowski (42), Messi (36) en Harry Kane (34) hebben er meer. Voordeel voor de Fransman is echter dat zij geen Europese wedstrijden meer voor de boeg hebben. En zoals Mbappé na het heenduel met Bayern al zei over zijn topvorm in Europese wedstrijden: 'Ik houd van dit soort wedstrijden.' Manchester City is gewaarschuwd.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.