Fischer helpt FC Kopenhagen aan Europa League-ticket

Reacties

Viktor Fischer heeft vrijdag een belangrijke bijdrage geleverd aan de overwinning die FC Kopenhagen Europa in helpt. De ex-Ajacied speelde tegen Aarhus met twee assists en een doelpunt een cruciale rol in de 4-1 overwinning.

Fischer helpt FC Kopenhagen aan Europa League-ticket

FC Kopenhagen viel in de reguliere competitie nog buiten de prijzen. Na de vierde plaats in de kampioenspoule kreeg de kampioen van 2017 in de play-offs nog één kans op plaatsing voor de Europa League. In de finale trof FC Kopenhagen Aarhus.

Met Nicolai Boilesen, Fischer (beiden ex-Ajax) en Stephan Andersen (ex-Go Ahead Eagles) in de basis kende FC Kopenhagen een vliegende start. Al na tien minuten opende Federico Santander de score. Vervolgens was het dankzij Fischer dat de gelijkmaker van Aarhus werd weggepoetst.

De aanvaller leverde de assists voor de 2-1 en 3-1, om het vervolgens een kwartier voor tijd te beslissen door zelf de 4-1 te maken. FC Kopenhagen is door de winstpartij verzekerd van Europees voetbal volgend seizoen, maar de club heeft een lange tocht voor de boeg. Al op 12 juli begint het nieuwe seizoen voor de Denen, met een wedstrijd in de eerste voorronde van de Europa League.

FC Kopenhagen moet zodoende vier tweeluiken zien te winnen voordat het deel mag nemen aan de groepsfase van de Europa League. Mogelijk moet de club dat zonder bijvoorbeeld Fischer doen, want de aanvaller is opgenomen in de voorlopige WK-selectie van Denemarken. Het WK in Rusland begint op 14 juni en eindigt met de finale in Moskou op 15 juli.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.