Fiorentina kookt van woede over VAR na duik Mertens

Reacties

Vincenzo Montella kan accepteren dat er bij de start van het Serie A-seizoen verloren is van Napoli, maar de manier waarop, daar heeft de Fiorentina-trainer wel grote moeite mee. De Italiaan zegt niets meer te begrijpen van het gebruik van de VAR.

Fiorentina kookt van woede over VAR na duik Mertens

Het was een spektakelstuk zaterdagavond in Stadio Artemio Franchi. Kevin Prince Boateng scoorde bij zijn debuut voor La Viola en Napoli won uiteindelijk mede dankzij twee goals van Lorenzo Insigne: 3-4. Na afloop ging het toch vooral over de valpartij van Mertens die leidde tot de strafschop waaruit Insigne de 1-2 maakte. De Belg liet zich gretig vallen over Fiorentina-speler Gaetano Castrovilli die na een duel op de grond lag.

Montella begreep er niets van dat de VAR niet ingreep. Hij was furieus bij het interview met Sky Sport Italia: 'Ik wil de spelers, de fans en de president bedanken. Ze hebben ons geweldig veel energie gegeven. Jammer van het resultaat. We kunnen discussiëren over verschillende momenten, maar sommige zaken zijn gewoon onbegrijpelijk. Mertens maakte een schwalbe. Waarom kunnen vijf mensen dat niet zien terwijl ze de beelden hebben? Laten we dan ophouden over vermeende schwalbes van Federico Chiesa. Ik heb er genoeg van.'

De oud-topspits vervolgde: 'Een punt had niet veel aan mijn gevoel veranderd. Er is woede, echte woede. Een fout kan gebeuren. Maar waarom dit een strafschop is en andere momenten niet… Nee, dat kan ik niet begrijpen. Het is ironisch dat ik fouten makkelijker accepteer als er geen VAR is. Er is me in mijn carrière wel vaker onrecht aangedaan, maar dan was het een fout. Dat kan gebeuren. Maar ik begrijp niet waarom de VAR hier niet heeft ingegrepen. Met een handsbal bijvoorbeeld is de regel gewoon onduidelijk, daar moeten we dan maar mee leven. Maar dit met Mertens is gewoon onbegrijpelijk. Ik denk dat ik alleen maar bozer word als ik het daags na de wedstrijd terugkijk.'

Montella zweeg nog over het moment waarop Fiorentina-debutant Franck Ribéry geen strafschop kreeg in de slotfase bij een 3-4 stand. De Fransman ging net binnen het strafschopgebied naar de grond nadat hij ogenschijnlijk aan zijn arm werd getrokken.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Fiorentina
Meer over Fiorentina
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.